Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakani Göktas Düzce'de

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, sel felaketinin yasandigi Düzce’yi ziyaret etti. Bakan Göktas, "Yaralar kapanana kadar çalismalarimiza devam edecegiz. Düzce için 2 milyonluk kaynak aktarimi yapmistik. Hasar tespiti yapildiktan sonra ek kaynak aktarilacaktir” dedi.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakani Göktas Düzce'de
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, geçtigimiz hafta sonu sel afeti yasanan Düzce’ye geldi. Saganak yagislarin ardindan olusan su taskinlari ve sel afetinin ardindan Düzce Valiliginde toplanti gerçeklestiren Bakan Göktas, ilk olarak ilgili kurum müdürlerinden bilgi aldi. Bakan Göktas, selde 400’ün üzerinde evin afettin etkilendigini belirterek, “Bati Karadeniz bölgesinde yasanan yogun yagislar nedeniyle sel felaketleri yasadik. Sadece Yigilca ilçesinde metrekareye 261 kg yagis düsmüstür. Tarihinde görülmemis bir yogunlukta bir yagis oldugunu göstermektedir. Öncelikle afetten etkilenen tüm vatandaslarimiza geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. En kisa sürede hasar tespit çalismalarini tamamlayip, magduriyetlerin giderilmesi için gerekenleri yapacagiz. Afet bölgelerimizi ziyaret edip, ihtiyaçlarin giderilmesi için gerekli adimlari atmaya devam ediyoruz. Sel felaketi, yasandigi bölgede su basmasi, elektrik kesintisi, içme suyu kesintileri, yollarin kapanmasi, güvenli tahliye ihtiyaci gibi birçok aksakliga neden oldu. Meydana gelen sel sonrasi 13 mahalle ve 23 köyde 400’ün üzerinde hanemiz afetten etkilendi. Yaralarin sarilmasi amaciyla 418 araç/is makinesi ve bin 356 personel bölgede çalismalarini sürdürmektedir. Sel sonrasinda kapanan köy yollarinin tamami ulasima yeniden açildi” dedi.



"Yaklasik 8,5 milyon liralik hasar tespit ettik"

Devletin tüm imkanlariyla afetin ilk anindan itibaren vatandaslarin yaninda oldugunu söyleyen Bakan Göktas konusmasina söyle devam etti:

“AFAD koordinasyonunda yürütülen ve ilgili tüm kurum ve kuruluslarin destek verdigi müdahale çalismalarimizla afetin akut etkilerini kontrol altina aldik. Vatandaslarimizdan gelen ihbarlar, sahadaki görevlilerimizin tespitleri neticesinde ekiplerimiz gerekli müdahaleleri yapti. Halihazirda bu çalismalarimiz devam ediyor. Bir taraftan da afetten zarar gören hanelerimizin acil ve temel ihtiyaçlarini karsilamayi sürdürüyoruz. Yapilan hasar tespit çalismalarinda 170 hanede zarar olusmustur. Yaklasik 8,5 milyon liralik hasar tespit edildi. Olusan hasarin giderilmesi ve acil ihtiyaçlarin karsilanabilmesi için Düzce SYDV’ye geçtigimiz gün 2 milyonluk kaynak aktarimi yapmistik. Hasar tespiti yapildiktan sonra ek kaynak aktarilacaktir. Bakanligimizin ana çalisma alanlarindan birisi olan sosyal hizmetlerimizin de afetten etkilenmemesi için her türlü önlemi aldik. Düzce’de yasanan sel sonrasi da özellikle köy muhtarlarimiz ve yerel yetkililerimizle organize olarak, sosyal hizmetlere ihtiyaç duyan vatandaslarimiza ulastik. Bakanligimiz görev alanlarindan biri olan Ayni Bagis Depo Yönetimi ve Dagitimi Çalisma Grubu da faaliyetlerine sel bölgesinde ivedi sekilde basladi.

Bu dahilde afettin ilk anindan itibaren ASYA ekipleri ve SYDV personeli tarafindan ihtiyaç sahibi hanelere gida, su gibi temel ihtiyaçlar ulastiriliyor. Hali hazirda Düzce il ve ilçelerinde toplam 100 personel ve 11 araç, kapasitesiyle çalismalarini sürdürmektedir” dedi.



"Yaralar kapanana kadar sahadayiz"

Psikososyal destek ekiplerin sahada görev yaptigini belirten Bakan Göktas, “Saha koordinasyon ekibimiz, psikososyal destek ekibimiz ve lojistik ekibimiz halen sahada görev yapiyor. Ihtiyaç hasil oldugunda ekiplerimiz hizli bir sekilde vatandaslarimiza ulasip gerekli müdahaleleri gerçeklestiriyor. Sel felaketinin ardindan diger illerde oldugu gibi Düzce’de de psikososyal destek ekiplerimiz ilk andan itibaren sahada 14 personel ve 4 araçla çalismaya basladi.

31 hanede 124 kisiyle yapilan görüsmelerde vatandaslarimizin ihtiyaç tespiti yapildi. Hayatin normale dönmesi için gereken adimlari attik, atmaya devam edecegiz. Sadece Düzce degil elbette. Selden etkilenen diger illerde de çalismalarimiz devam ediyor. Önceki gün Zonguldak’a giderek incelemelerde bulunduk. Vatandasimizin yaralarina merhem olmaya çalistik. O yaralar tamamen kapanana kadar da çalismalarimizi devam ettirecegiz” ifadelerinde bulundu
Kaynak: İHA