ABD'de Silahli Saldirilarda Son 17 Yilin Rekoru Kirildi

ABD’de 1 Ocak ve 30 Haziran tarihleri arasinda 28 toplu saldiri düzenlendi. Ülkede silahli saldirilarda son 17 yilin rekoru kirildigi belirtildi.

ABD'de Silahli Saldirilarda Son 17 Yilin Rekoru Kirildi


ABD’de düzenlenen silahli saldirilarin oranina dair yeni veriler ortaya çikti. ABD’de 1 Ocak ve 30 Haziran tarihleri arasinda 27’sinin silahli saldiri olmak üzere toplam 28 toplu saldiri düzenlendigi açiklandi. Bu oranin 2006 yilindan sonra ülkede en fazla silahli saldiri yasandigi dönem oldugu belirtilirken saldirilarda toplam 140 kisinin hayatini kaybettigi ifade edildi. Verilerin ise ülkede 1 gün içinde 4’den fazla kisinin öldügü toplu saldirilarin hesaplanarak olusturuldugu ifade edildi. Uzmanlar ise ABD’de yasanan silahli saldirilarin nedenini bireysel silahlanma ve ülkede son yillarda silahlanma oranin artisi olarak belirtiyor.

ABD’deki silahli saldirilar

ABD’de en son 4 Temmuz’da Pensilvanya eyaletinin Philadelphia kentinin Kingsessing semtinde gece saatlerinde bir kisi silahiyla etrafa ates açmis, saldirida 4 kisi hayatini kaybederken 2 ve 13 yaslarindaki iki çocuk da yaralanmisti.
Kaynak: İHA