Siparis Yetistirmeye Çalisan Kurye Sokak Ortasinda Dehseti Yasadi

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde elindeki siparisi yetistirmeye çalisan motosikletli kurye, trafikte tartistigi sahis tarafindan darp edildi. Tabancanin kabzasiyla basina vurulan kurye yaralandi.

Siparis Yetistirmeye Çalisan Kurye Sokak Ortasinda Dehseti Yasadi
Olay, 11 Temmuz Sali günü saat 20.45 siralarinda Ulus Mahallesi Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Motosikletli kurye Tuncer Horuzlu, trafikte servis minibüsündeki F.D. ile F.T. ile tartisti. Servisten inen F.D. ile F.T.’nin kurye Tuncer Horuzlu’ya küfür etmesi üzerine tartisma büyüdü. Sahislardan F.T., üzerinde bulunan tabancayi çikarip kabzasiyla Horuzlu’nun ensesine vurdu. Feci sekilde darp edilen genç adam yaralandi. 112 Acil Çagri Merkezi’ne yapilan ihbar üzerine olay yerine saglik ekipleri sevk edildi. Hastaneye kaldirilan Horuzlu’nun ensesine üç dikis atildi. Olaya karisan F.D. ifadesinin alinmasinin ardindan serbest birakilirken, F.T.’nin ise emniyette islemlerinin sürdügü ögrenildi. Öte yandan, kuryenin darp edildigi anlar bir vatandas tarafindan görüntülendi.

"Burada can verecegim diye düsündüm"

Siparisi yetistirmeye çalistigi sirada olayin yasandigini söyleyen Tuncer Horuzlu, "Ankara Caddesi güzergahi üzerinden bir tane siparis almistik. Siparise dogru yola çiktigimda bir tane aracin kasten üzerime süratli bir sekilde geldigini fark ettim. Buna istinaden kenarda durmak için kendimi hemen aracin yanina dogru yanastirdim. Bayagi da sikistirmisti araç beni. Sonra kendilerine dogru ‘Neden sikistiriyorsun?’ dedim. Cami açti, ‘Hayirdir birader’ diye bir cümle isittim. Buna istinaden kendilerine dönüp ‘Neden yapiyorsunuz?’ dememe kalmadan aracin içinden küfürler, sinkafli kelimeler duydum. Aile bireylerime hakaretler sonrasinda araçtan silahli olarak bir kisinin indigini gördüm. Sadece birinin elinde silah vardi diye hatirliyorum. Silah çekip üzerime dogru namluyu çevirerek bir el tetik düsürdü. Tetik düsürmesinden sonra silah siktiktan sonra benim elim kolum baglandi yani. Burada can verecegim diye düsündüm. Tetik düsürdükten sonra tetigin düsmedigini ve patlamadigini görünce silahinin 2-3 defa daha kurma kolunu çekmeye çalisti. Namluyu kuramayinca artik üzerime dogru gelip silahin kabzasiyla enseme dogru sert bir sekilde iki, üç defa vurdu. Kafama su an üç tane dikis atilmis durumda" diye konustu.



"Gözümü açtigimda hastanedeydim"

Kurye Tuncer Horuzlu, tekme ve yumruk darbeleriyle dövülüp agaçlik alana atildigini belirterek, "Olayi yatistirmaya çalisan vatandaslarin arasinda birkaç kisiye de silah dogrultarak, müdahale etmesi engellendi ve agaçlik alana dogru gelip kafama silah dayayip, ’Polise gidersen biz asiretiz, seni bulur öldürürüz’ seklinde tehditlerde bulundular. Vatandaslar saglik ekiplerini aramislar ve olay yerine polis ile ambulans sevk edilmis. Sonrasinda acile kaldirildim. Gözümü açtigimda hastanedeydim. Benim sizlerden naçizane ricam sudur; biz hizmet sektöründe faaliyet göstermekteyiz ve size sicak yemek ulastirmak için, ekmek parasi kazanmak için yola çikiyoruz. Kurye arkadaslarimiza karsi daha anlayisli olmanizi sizlerden rica ediyorum. Bir hata yapabiliriz illaki, hatasiz kul olmaz. Bu yüzden bu konuda biraz hassasiyet göstermenizi sizlerden rica ediyorum. Davanin sonuna kadar takipçisi olacagiz. Avukat araciligiyla yine gerekli mercilere basvurularimizi yaptik. Diger kurye arkadaslardan ricamdir. Diger arkadaslarimizin cani yanmasin. Arkadaslarimla beraber beni defnetmeye geliyor olabilirdiniz. Bu nedenle gelecek durusmada beni kurye arkadaslarimin yalniz birakmamasini rica ediyorum" dedi.



"Süpheli sahislar delilleri yok etmeye çalismaktadir"

Konuyla ilgili sikayetlerini bildirdiklerini ve takipçisi olacaklarini ifade eden Horuzlu’nun avukati Ufuk Cem Yanar ise, "Kurye dagitimi sirasinda bir servis araci müvekkilimin önünü kesmistir. Müvekkilim de sözlü tartismaya girmis ve sahis müvekkilime hakaret etmistir. Akabinde servis aracindan silahli bir sahis çikmistir. Yaninda da iki tane arkadasi çikmistir. Müvekkilimize silah kurulup, dogrultulup, tetik düsürülmüstür. Olay çerçevesinde yine ayni sekilde darp eylemi gerçeklestirilmistir. Müvekkilimizin kafasina silahin kabzasiyla vurulmustur. Müvekkilimiz yine agaçlik alana götürülmeye çalisilmistir. Kafasina silah dayanmistir. Polis merkezinde ifade sirasinda teslim edilen silahin gold rengi kurusiki oldugu görülmüstür. Kamera kayitlari incelendiginde ise silahin komple siyah renkte gerçek bir tabanca oldugu ortadadir. Süpheli sahislar delilleri yok etmeye çalismaktadir. Konuyla alakali Gebze Cumhuriyet Bassavciligina sikayetimizi bildirdik" seklinde konustu.

Kaynak: İHA