Nevsehir'de 'Huzurlu Sokaklar 1' Operasyonu Açiklamasi Sokaklar Ve Sahislar Didik Didik Arandi

Nevsehir’de "Huzurlu Sokaklar Narkotik Suçlari ve Düzensiz Göç Ile Mücadele Uygulamasi" yapildi.

Nevsehir'de 'Huzurlu Sokaklar 1' Operasyonu Açiklamasi Sokaklar Ve Sahislar Didik Didik Arandi
Nevsehir Il Emniyet Müdürlügü tarafindan, Nevsehir’de güven ve huzur ortaminin devaminin saglanmasi, meydana gelme riski bulunan suçlarin önlenmesi, uyusturucu madde ticareti, göçmen kaçakçiligi gibi suçlar basta olmak üzere kamu düzenini bozan tüm suçlarin önüne geçilebilmesi, kayit disi düzensiz göçmenlerin tespiti ile gerekli islemlerin tesisi için Huzurlu Sokaklar-1 uygulamasi yapildi.

Suç oranlarinin analizi neticesinde Nevsehir merkezde tespit edilen 9 mahallede bulunan ana caddeler, sokaklar ile umuma açik mekanlar, kamuya açik yerler, metruk binalar ve bu bölgelerdeki araçlar ve sahislar üzerinde es zamanli uygulama yapildi.

Özellikle yabanci uyruklu sahislarin kimlik ve parmak izi kontrollerinin yani sira kaba üst aramasi da yapildi. Yapilan çalismalara narkotik köpekleri de eslik etti.

Nevsehir Sulh Ceza Hakimliginin Önleme ve Arama Karari alinarak 284 personelin görev aldigi uygulamada 994’ü yabanci uyruklu olmak üzere toplamda bin 457 sahsin yani sira, 254 araç ve sürücüsünün kontrolü yapildi.

Umuma açik yerler ile 1 adet lunaparkta sorgusu yapilan sahislardan yurda kaçak giris yaptigi tespit edilen 2 sahis, haklarinda islem yapilmak üzere gözetim altina alindi.

Haklarinda Tahdit ve Alternatif Yükümlülük getirildigi tespit edilen 30 yabanci uyruklu sahis gerekli islemleri yapilmak üzere Il Göç Idaresi Müdürlügüne teslim edildi.

Hakkinda yakalama emri bulunan 2 sahisin da gözaltina alindigi uygulamada 5 araç trafikten men edilirken 13 araç sürücüsüne toplamda 93 bin 688 Türk Lirasi para cezasi uygulandi.
Kaynak: İHA