ITO Baskani Sekib Avdagiç, Hizmet Ihracatçilari Birligi Baskanligina Seçildi

Hizmet Ihracatçilari Birligi Baskanligina seçilen ITO Yönetim Kurulu Baskani Sekib Avdagiç, “120 milyar dolar yillik hizmet ihracati hedefine ulasmak için Prof. Dr. Ahmet Bolat’tan aldigimiz bayragi daha da ileriye tasimanin gayreti içinde olacagiz” dedi.

ITO Baskani Sekib Avdagiç, Hizmet Ihracatçilari Birligi Baskanligina Seçildi


Istanbul Ticaret Odasi (ITO) Yönetim Kurulu Baskani Sekib Avdagiç, Hizmet Ihracatçilari Birligi (HIB) Baskanligi’na seçildi. ITO’dan yapilan yazili açiklamaya göre, ITO Baskani Avdagiç, HIB Baskanligi görevini Türk Hava Yollari (THY) Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Bolat’tan devraldi.

Avdagiç, yaptigi degerlendirmede, hizmet ihracatinin bu yilin ilk 4 ayinda 26 milyar dolara ulastigini söyledi.

Avdagiç, “Yüksek katma degere sahip hizmet ihracatimizin dünyadaki payinin artmasi tüm sektörlerimize katki verecek. 120 milyar dolar yillik hizmet ihracati hedefine ulasmak için Prof. Dr. Ahmet Bolat’tan aldigimiz bayragi daha da ileriye tasimanin gayreti içinde olacagiz" ifadelerini kullandi.

Sekib Avdagiç, Nisan 2018 ve Kasim 2022’de yapilan seçimlerde Istanbul Ticaret Odasi’nda Yönetim Kurulu Baskanligina seçilmisti. Avdagiç, halen Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskan Yardimciligi, THY Yönetim Kurulu Üyeligi ile DEIK Yönetim Kurulu Üyeligi görevlerini de yerine getiriyor.
Kaynak: İHA