Atgirmez Kadin Ve Çocuk Atölyesi, Kadinlara Umut Oluyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi’na bagli olan Tarsus Günyurdu Mahallesi’ndeki Atgirmez Kadin ve Çocuk Atölyesi’nde hem çocuklara hem de annelere yönelik egitim çalismalari devam ediyor. Atölyede, Halk Egitim Merkezi ile yapilan isbirligi ile kadinlara yönelik ‘Meslek Edinme Kursu’ açildi.

Atgirmez Kadin Ve Çocuk Atölyesi, Kadinlara Umut Oluyor
Dezavantajli bölgelerde açtigi sosyal tesislerle vatandaslara umut isigi oldugu belirtilen İçel Büyüksehir Belediyesinin örnek çalismalarindan olan Atgirmez Kadin ve Çocuk Atölyesi’nde, kadinlara yönelik ‘Meslek Edinme Kursu’ açildi. Çocuklarin en iyi sekilde egitim aldiklari atölyesinde, anneler ise Halk Egitim Merkezi ile yapilan isbirligi protokolü çerçevesinde gelinlik ve abiye kiyafet süsleme, payet pul isleme, tepsi süsleme ve dikis konusunda egitim aliyor. Imkanlarin kisitligi nedeniyle bu tip kurslar için kent merkezine gidip-gelemeyen kadinlar için firsat sunan atölyede verilen egitimleri basariyla tamamlayanlar, bir taraftan bos zamanlarini en iyi sekilde degerlendirirken, diger taraftan da aile ekonomilerine katki saglayabilecek becerileri kazaniyor. Yaklasik 3 yildir faaliyette olan ve yine kadinlara verdigi okuma-yazma kursu ile önemli faaliyetlere imza atan atölye, çocuklarin da el becerilerini gelistirmelerine, egitim hayatinda daha basarili olabilmelerine ve düzenlenen gezilerle de yasadiklari bölgeyi tanimalarina imkan sagliyor.

“Atölyeden hem kadinlar hem de çocuklari faydalaniyor”

Kadin atölyesinde dikis, nakis, kiyafet süsleme, gelinlik süsleme, gece kiyafeti hazirlama ile makrome egitimleri, maskot, bileklik gibi geri dönüsümlerden elde edilen ürünlerle ilgili meslek edindirme kursu verildigini belirten Atgirmez Kadin ve Çocuk Atölyesi Birim Sorumlusu Ela Canbolat, “Kursiyerlerimiz burada hem meslek edinirken, hem de ekonomik olarak kazanç elde ediyorlar. Çocuklari da çocuk atölyesinde hem akademik, hem de sosyal anlamda etkinliklerden faydalaniyorlar. Bunun yani sira hem kadinlara, hem de çocuklara yönelik kültürel faaliyetler gerçeklestirmekteyiz. Belirli gün ve haftalarda; müzeler, ören yerleri, tiyatro, sinema ve sergi ile çesitli etkinliklere, çocuklarimiz aileleri ile birlikte katilim sagliyorlar” dedi.

Halk Egitim Merkezi Usta ögreticisi olan ve atölyede kadinlara egitim veren Nesrin Firinciogullari da “Burada kadinlarimiza pul-boncuk islemelerle, abiye, gece kiyafeti, nikah kiyafeti, gelinliklerin süslemesini ögretiyoruz. Buraya katilan kadinlar, kurs bitiminde bir meslek sahibi oluyorlar. Verdigimiz egitimlerle, istedikleri takdirde evlerinde çalisarak kendi geçimlerini saglayacak düzeye getiriyoruz” ifadelerini kullandi.

Esinin, tarlada çalismasini istemedigi 4 çocuk annesi Nimet Karaçali ise “Esim beni tarlaya birakmiyor. Ben de kendi parami kendim kazanmak istiyorum. Esimin eline bakmak istemiyorum. Ben buraya atölyeye geliyorum. Bize bu imkani sagladigi için Vahap Seçer’e çok tesekkür ediyoruz. Ben burada atölyeye gelirken, çocuklarimi da Çocuk Atölyesi’ne yolluyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA