5 Binde Bir Görülüyor Açiklamasi Yemek Borusu Olmadan Dogan Bebege Hayati Müdahale

Yemek borusu olmadan dünyaya gelen bebege, doktorlar tarafindan ameliyatla yeni yemek borusu yapildi ve hayata tutunmasi saglandi.

5 Binde Bir Görülüyor Açiklamasi Yemek Borusu Olmadan Dogan Bebege Hayati Müdahale
Ordu’da bir bebek, tipta 5 binde bir görülen hastalikla yemek borusu olmadan dogdu. Samsun’da Çocuk Cerrahisi Uzm. Opr. Dr. Ayse Bahar Edirne tarafindan yapilan trakeoözefageal fistül ve özofagus atrezisi islemleri ile bebegin mideden solunum yollarina olan baglari kesildi. Ardindan bebegin midesi yukari çekilerek yemek borusu yapildi. Bebegin hayati, yapilan bu acil cerrahi islem ile kurtarildi.

Ordu’da yasayan Özcan (38) ve Özgül (34) Öztürk çiftinin ikinci bebekleri olan Ismail Asil Öztürk yemek borusu olmadan dünyaya geldi. 2 gün içinde ameliyat olmasi gereken bebegi acil ameliyata alan VM Medical Park Samsun Hastanesi’nde Çocuk Cerrahisi Uzm. Opr. Dr. Ayse Bahar Edirne, bebege yeni bir yemek borusu yapti. Tedavi edilen bebek beslenmeye ve kilo almaya basladi.



"Bu acil, zaruri bir ameliyat"

Bebegin tedavi süreci hakkinda bilgi veren Opr. Dr. Ayse Bahar Edirne, "Ordu’nun Ünye ilçesinden gelen hastamiz orada yeni dogan döneminde yemek borusu olmamasi süphesiyle hastanemize basvurdular. Yogun bakim ünitemiz bebegi kabul etti. Bir gün içinde gerekli tetkikleri yapildiktan sonrada ameliyatini gerçeklestirdik. Basarili bir ameliyat oldu. 1 hafta sonra beslemeye basladik. 10. günde tam besledikten sonra 2 hafta için ailemize bebegi teslim ettik. Su anda her sey yolunda. Bebegimiz kilo almis ve genel durumu iyi. Yemek borusu olmayan bir bebegin yasama sansi yoktur. Dogduktan sonra renkli filmler çekildikten sonra ameliyat olmasi gerekiyor. Bu acil, zaruri bir ameliyattir" dedi.



"Kendi çocugumuzu elimize almayi beklerken yikildik"

Baba Özcan Öztürk ise "Çok zor bir süreçti. Kendi çocugumuzu elimize almayi beklerken yikildik. Büyük bir yikim oldu. Doktorumuz çok güzel bilgilendirdigi için içimiz çok rahatladi. Su anda bir sikintimiz yok. Bebegimizin gelisimi ve beslenmesi iyi" diye konustu.

Kaynak: İHA