Zonguldak'ta Çöp Toplayip, Balik Tutmak Için Yaristilar

Zonguldak’ta Dünya Çevre günü etkinlikleri çerçevesinde en çok balik tutma ve çöp toplama yarismasi yapildi.

Zonguldak'ta Çöp Toplayip, Balik Tutmak Için Yaristilar
5 Haziran Dünya Çevre günü etkinleri çerçevesinde balik tutma ve çevre temizleme etkinligi yapildi. Etkinlige, Çevre Sehircilik Il Müdürü Senol Ayyildiz, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hakan Yüksek ve gençler katildi.

Program çerçevesinde ilk olarak liman arkasi mevkiinde bulun tutma yarismasi yapildi. Gençler, en çok baligi tutmak için kiyasiya mücadele verdi. Balik tutma yarismasinin ardindan temizleme etkinligine geçildi. Protokol üyeleri yönetiminde gençler Fener bölgesinde temizleme çalismasi yapti.

Günün anlam ve önemi belirten konusmayi yapan Il Müdürü Ayyildiz, “Çevre haftasi etkinliklerinin bugün son günündeyiz. Tabi ki bugün ki temamiz temiz deniz temiz dünya. Bütünde hem çevre hemde deniz konusunda farkindalik olusturalim dedik. Bunu günlere yaymak degil, hayatimiza entegre etmemiz gerekiyor. Çünkü bu dünya bizim ikinci bir dünya yok. Denizler konusuna da gelince, ormanlar oksijen daglar deniyor, denizler oksijenin yüzde seksenini sagliyor. Dünyanin üçte ikisi denizlerle kapli. Denizlerde ki isinmayla alakali mercanlar ölüyor. Oksijen üreten canlilar. Bunlar öldügü zaman oksijen kaynaklarinda ölüyor. Deniz isinmasiyla alakali göç ediyor. Denizlerde kirlilik pozisyonu daha çok artiyor. Biz birey seviyesinde farkindalik olusturmaya çalisiyoruz. Yenilebilir enerji kaynaklari günden güne artiyor. Dogalgaza dönüsüm, toplu tasimaya yönelmemiz gerekiyor. Bisiklet kullanmamiz gerekiyor. Artik hem kurumlar hem bireyler üzerimize düseni yapmamiz gerekiyor” dedi.

Programin sonunda ise en çok baligi tutan ve en çok çöp toplayan kisilere ödül verildi.

Kaynak: İHA