Van'daki Barinak Sokak Hayvanlarina Sifa Dagitiyor

Van Büyüksehir Belediyesi Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezinde 2023 yilinin ilk 6 ayinda 6 bin sokak hayvani tedavi edilirken, 100 ton da mama dagitildi.

Van'daki Barinak Sokak Hayvanlarina Sifa Dagitiyor
Van Büyüksehir Belediyesi tarafindan Sihke Gölü kiyisinda 10 bin metrekarelik alan üzerine kurulan ve modern görüntüsüyle dikkat çeken Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi, her yil binlerce sokak hayvanina yuva olup sifa veriyor. Saglik Isleri Dairesi Baskanligina bagli merkez; ultrason cihazi, röntgen cihazi, fizik tedavi ünitesi gibi en modern veteriner medikal cihazlarla hizmet saglarken, bünyesinde asilama odalari ve barinaklar da bulunduruyor.

6 veteriner hekim ve 40 personelin görev yaptigi merkez, basarili çalismasiyla vatandaslardan büyük takdir topluyor.

6 ayda 6 bin sokak hayvani tedavi edildi

2023 yilinin ilk 6 ayi itibari ile ekiplerin taramalari sonucu cadde ve sokaklarda yarali halde bulunan, vatandaslarin ihbarlari sonucu hayvan ambulanslariyla merkeze getirilen 6 bin sokak hayvani tedavi altina alindi. Tedavileri tamamlanarak sagligina kavusan sokak hayvanlari alindiklari bölgelere geri birakiliyor.

6 ayda 100 ton mama dagitildi

Van’da kent merkezi basta olmak üzere beslenme noktalarina kedi ve köpekler için günlük mama birakilmaya devam ediyor. Çalismalarini sürdüren ekipler, besleme odaklari ve hayvanlarin bulundugu alanlara 100 ton mama birakarak yeni bir rekora imza atti.

7 bin sokak hayvanina asi yapildi

Toplum sagligi açisindan sikinti yasanmamasi için çalismalarini sürdüren Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi, 6 ay içerisinde 7 bin sokak hayvanina asi yapti.

4 bin sokak hayvani kisirlastirildi

Kisirlastirma çalismalarina da devam eden Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi, 6 aylik süreçte 4 bin sokak hayvanini ücretsiz bir sekilde kisirlastirildi. Kisirlastirilan sokak köpeklerine ayrica veteriner hekimler tarafindan asilama ve küpeleme islemleri de yapildi.
Kaynak: İHA