Suriye Sinirinda Yeniden Dumanlar Yükseldi

Suriye sinirindaki tampon bölgede kontrol altinda yakilan kuru ve yabani otlar, rüzgarin etkisiyle yeniden alevlendi. Yangin gece kontrol altina alinarak, söndürülebildi.

Suriye Sinirinda Yeniden Dumanlar Yükseldi
Suriye’nin Cerablus sehri ile Gaziantep’in Karkamis ilçesi arasinda bulunan tampon bölgedeki otlar, sinir birlikleri tarafindan kontrollü bir sekilde yakilirken, çikan rüzgarin etkisiyle alevler alana yayildi. Gün içerisinde sinir hattinda yükselen dumanlar, dagilmak üzereyken yeniden yogunlasti. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri tarafindan da müdahale edilen yangin, yaklasik 10 saat sonra yeniden kontrol altina alinabildi.

Gece yarisi kontrol altina alinabilen alevler, tamamen söndürülerek, ekiplere ve sinir birliklerine rahat bir nefes aldirdi.

Tampon bölgedeki kuru ve yabani otlarin yakilmasinin sebebinin ise bölgede bulunan sinir karakolunun güvenligini saglamak, sinir hattindaki kaçakçiligin ve mülteci geçisi gibi illegal durumlar ile otlarin sabote edilerek kontrolsüz bir sekilde yakilmasini önlemek oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA