Sehit Ögretmen Senay Aybüke Yalçin, Batman Üniversitesi'nde Anildi

Batman Üniversitesi Lisansüstü Egitim Enstitüsü Müzikoloji Anasanat Dali ögrencisi Sehit Ögretmen Senay Aybüke Yalçin, sehadetinin 6. yil dönümünde Batman Üniversitesinde düzenlenen törenle anildi.

Sehit Ögretmen Senay Aybüke Yalçin, Batman Üniversitesi'nde Anildi
Programda konusma yapan Sehit Senay Aybüke Yalçin’in babasi Sadik Yalçin, “Aybüke’nin anisi asla ölmeyecek. Ögretmenligi çok severek ve isteyerek yapan bir evlatti” sözleriyle anma töreninde emegi geçen herkese tesekkürlerini iletti.

“Cennet Yurdumuzun Piril Piril Evlatlari Sehit Aybüke’yi,Melek Aybüke’yi Hiç Unutmayacak”

Anma töreninde bir konusma yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, sevgisizligi, öfkeyi, yok etmekten baska bir sey bilmeyen bu amansiz kötülügü sevgiyle, inanmislik ve mücadeleyle, inadina hosgörü ve kardeslikle yenmemiz gerektigini söyledi.

Bu günler ve aydinlik yarinlar için ömrünü feda edenlere bir borcumuz oldugunu ifade eden Rektör Demir, konusmasina su sekilde devam etti:

“Sehidimizin aziz adini tasiyan bu salonda oldugu gibi her bir notada, her bir türküde, el ele birliktelik ruhuyla et tirnak oldukça biz; Aybüke’nin hikayesi, Aybüke’nin sen türküsü bu topraklari gölgeli kaba agacin dallari gibi saracak, kusatacak, simsiki bagrina basacak. Bu topraklar adanmis ruhlarin topraklaridir. Agaci, suyu, dagi, tasi koruyan iyeler misali Nene Hatun’dan Aybüke’ye isimler degisir ama ruh asla.”

Türküler Aybüke için söylendi

Konusmasinda ögrencilere de seslenen Rektör Demir, “Ahde vefanin vücut bulmus hali olan cigerparelerim, sizler ögretmeninizi, sizler en güzel yarinlarini bu topraklara emanet edip sehadete yürüyen Aybüke’mizi seslendirdiginiz her notada, hayatina dokundugunuz her ögrencide, emek verdiginiz her çalismada yeniden yasatacaksiniz. Aybüke iyiligin sesidir, sevginin türküsüdür. Bu topraklarda Aybükeler tükenmez, iyiligin türküsü hiç bitmez” dedi.

Idealist bir ögretmen olmanin yaninda akademik kariyer planlari da yapan Sehit Senay Aybüke Yalçin adinin verildigi derslikte türkülerle anilmasinin ardindan program sona erdi.

Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünde anisina yapilan Sehit Senay Aybüke Yalçin dersliginde gerçeklestirilen programa Vali Vekili Murtaza Ersöz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, il protokolü, akademik ve idari personel ile ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA