Kazada Ölen Kuzenler Topraga Verildi

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde isikli kavsakta yolcu otobüsü ile otomobilin çarpistigi kazada hayatini kaybeden Göksel ve Resul Bas kuzenler gözyaslari arasinda topraga verildi. Amca Ali Bas ise sürücülerin trafik kurallarina uymasini isteyerek "Trafik kurallarina uymadigimiz sürece genç evlatlarimizi kaybediyoruz" dedi.

Kazada Ölen Kuzenler Topraga Verildi


Olay, dün gece 01.35 saatlerinde Persembe isikli kavsakta yasandi. Ahmet K. idaresindeki Efe Tur firmasina ait 41 FM 830 plakali yolcu otobüsü Bartin’dan Ankara’ya gitmek üzere aldigi yolcularla birlikte yola çikti. Otobüs, isikli kavsaga geldiginde Göksel Bas hakimiyetindeki 34 BP 566 plakali Fiat marka otomobille çarpisti. Otobüs çarpismanin siddetiyle yol kenarindaki banketleri de sökerek prefabrikten imal edilen bir is yerine daldi. Yolcu otobüsünün çarptigi otomobil hurdaya dönerken araç içerisinde bulunan kuzenlerden Resul Bas (17) olay yerinde, Göksel Bas (22) ise kaldirildigi Çaycuma Devlet Hastanesi’nde hayatini kaybetti.

Nuran ve Celal Gülsen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sinif ögrencisi Resul Bas ile kuzeni Göksel Bas, bugün Sandallar köyü Yahyabasoglu Mahallesi Camii ve Koramanlar köyü Seyh Yabali Baba Camii’nde kilinan cenaze namazi sonrasi asri mezarliga defnedildi.

Iki kuzenin arkadaslari da mezar basina gelerek dualar etti. Amca Ali Bas, "Ne yazik ki elim bir kaza sonucu yegenim Göksel ve çocugum kadar sevdigim Resul’ü kaybettik. Acimiz tarifsiz. Allah kimseye bu aciyi göstermesin. Kimseye yasatmasin. Sürücülerin mutlaka trafik kurallarina uymasini istiyorum. Kurallara uymadigimiz zaman böyle gencecik evlatlarimizi kaybediyoruz. Sürücülerin trafik kurallarina uymasini istiyorum. Ikisi de zaten ayni sülaleden. Kan baglari var. Kuzenler, ölüm bile onlari ayirmadi" dedi.

Kaynak: İHA