Büyüksehir, 41 Dönüm Arazide Üretecegi Kaba Yemi Ücretsiz Dagitacak

Mugla Büyüksehir Belediyesi ile S.S. Madenler Tarimsal Sulama Kooperatifi arasinda Kaba Yem Üretim Projesi imza töreni gerçeklestirildi. Proje çerçevesinde Yatagan’da Büyüksehir’e ait 40 dekar arazide üretilecek kaba yem, kooperatif ortagi 96 çiftçiye ücretsiz dagitilacak.

Büyüksehir, 41 Dönüm Arazide Üretecegi Kaba Yemi Ücretsiz Dagitacak


Sürdürülebilir kirsal kalkinma, büyük ve küçükbas hayvancilikta artan girdi maliyetlerinin yüksek olmasi nedeniyle çiftçilere destek olmak için Yatagan’da Büyüksehir’e ait 41 dönüm tarim arazisinde yem bitkisi yetistirilecek. Bu yem bitkisi, sezon boyunca 5 kez hasat edilerek toplamda yaklasik 4 bin 500 adet kaba yem balyasi elde edilecek. Elde edilen kaba yem balyasi Yatagan, S.S. Madenler Tarimsal Sulama Kooperatifi ortagi 96 çiftçiye ücretsiz dagitilacak.

Imza töreninde konusan Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün, "Belediyemize ait tüm arazileri kooperatiflerimizin hizmetine açiyoruz. Bu araziden yilda 5 kez ürün almak mümkün. Bu çalisma önemli ölçüde çitçimize katki saglayacak. Umariz ki gelecekte bu süt ürünleri ile mandira kurarak, marka degerinde peynir, yag ve diger ürünleri üreten tesislere sahip oluruz. Bu konuda irade ve imkan olursa bu mandiranin kurulusunda da yardimci olmak isteriz. Birlikte yapmamiz gerekiyor. Birbirimize güvenmemiz gerekiyor" dedi.

Kaynak: İHA