Öldürüp Ormana Attigi Arkadasinin Cesedini Ekiplerle Arayan Saniga 25 Yil Hapis

Zonguldak’in Devrek ilçesinde 2021 yilinda 19 yasindaki Enes Merdivan’in ormanda cesedinin bulunmasi olayiyla ilgili yargilanan arkadasi Islam Ç. hakkinda karar çikti. Ormana sakladigi cesedi ekiplerle birlikte arayan saniga iyi hal indirimiyle 25 yil hapis cezasi verildi.

Öldürüp Ormana Attigi Arkadasinin Cesedini Ekiplerle Arayan Saniga 25 Yil Hapis
Edinilen bilgiye göre geçen 2021 yilinin Agustos ayinda kayiplara karisan 19 yasindaki Enes Merdivan’in hayatindan endise eden ailesi durumu jandarma ekiplerine haber verdi. Ekiplerinin çalismasi sirasinda Nazar K. isimli genç kiz olayi ekiplere itiraf etti. Ekipler, Enes Merdivan’in cesedini ormanlik alanda çaliliklarin arasina saklanmis halde buldu. Arama çalismalari devam ettigi sirada çalismalara katilan Islam Ç. hakkinda Nazar K.’nin itirafi sonrasi yakalama karari çikartildi. Itiraf sonrasi 20 yasindaki Islam Ç. ekiplere giderek teslim oldu.

Islam Ç. ve Nazar K. hakkinda "tasarlayarak adam öldürme ve yardim etme" suçundan tutuklama karari çikartildi. Nazar K. ise cinayet ile ilgisinin olmadigi gerekçesiyle daha sonra tahliye edildi. Zonguldak 1’inci Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada hakim karsisina çikan tutuklu sanik Islam Ç. ile Enes Merdivan’in ailesi ve avukatlar katildi.

Nazar K. ise durusmaya katilmadi.

Durusmada Enes Merdivan’in yakin arkadasi oldugunu; Nazar K. ile sevgili olduklarini söyleyen Islam Ç. Enes’in Nazar’a karsi duygulari oldugunu ve ayrilmasi istedigini yönündeki ifadelerini tekrarladi. Enes’in kendisine biçakla saldirmak isterken kendisini savunmak amaciyla elindeki tüfegin kazaen patladigini öne sürdü.

Arama çalismalarina da katildigi ögrenilen Islam Ç. hakkinda iyi hal indirimi de uygulanarak 25 yil hapis cezasi verildi.

Nazar K. hakkinda ise olayi itiraf etse de "suç delillerini yok etme, gizleme veya degistirme" suçlamasiyla iyi hal indirimiyle 5 ay hapis cezasi verildi.

Ancak hükmün açiklanmasinin geri birakilmasina karar verildi.

Kaynak: İHA