Muglali Haci Adaylarina Bilgilendirme Toplantisi

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi B salonunda düzenlenen Muglali haci adaylari bilgilendirme programina Mugla Il Müftüsü Yasar Çapçi, Bodrum Müftüsü ayni zamanda Dalaman-1 Mugla Hac Kafile Baskani Ibrahim Kapanci, Grup sorumlusu hocalar ile Haci adaylari katildi.

Muglali Haci Adaylarina Bilgilendirme Toplantisi
Dalaman-1 Kafilesi olarak bir araya gelen Haci adaylarinin tanisma ve bilgilendirme toplantisi 1’inci grup sorumlusu Necmettin Gümüs’ün okudugu Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslandi. Kur’an tilavetinin ardindan Mugla Il Müftülügü Hac ve Umre Sefi Ahmet Emin Eryilmaz tarafindan Haci adaylarina teknik konularda bilgiler verildi.

Dalaman-1 Kafile Baskani Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapanci Haci adaylarina yaptigi konusmada, Hac mevsimine ulasmanin heyecani içerisinde oldugunu aktararak, Diyanet Isleri Baskanligi 2023 dönemi Mugla Hac Kafilesi baskani ve grup sorumlulari hocalar ile birlikte feyizli ve bereketli bir Hac yasamayi niyaz ettigini dile getirdi.

Kapanci, bu yil ortalama Haci adayi yas ortalamasinin 67 oldugunu hatirlatarak, verilen tavsiyelere uyulmasini istedi. Özellikle sicak bir mevsimde Hac ibadeti dolayisi ile kutsal topraklara gidecek Haci adaylarinin klima ve soguk su noktasinda dikkat etmelerini istedi.

Mugla Il Müftüsü Yasar Çapçi da mübarek beldelere gidecek olan Haci adaylarini tebrik ederek, geçmis yillarda Hac ve Umre ibadetinde yasamis oldugu tecrübeleri paylasti. Haccin mesakkat ve zorluk oldugunun altini çizen Müftü Çapçi, Diyanet görevlilerinin yönlendirmelerine uyuldugu takdirde, kolaylikla hac ibadetini yerine getirmenin mümkün olduguna degindi.

Konusmalarin ardindan grup sorumlulari ile Haci adaylari bir araya gelerek sorulari cevaplandirdi.
Kaynak: İHA