Evinin Önünde Uyusturucu Satanlari Uyardi, Dehseti Yasadi

Diyarbakir’in Baglar ilçesinde evinin önünde uyusturucu satanlari uyaran kisi dehseti yasadi. Iddiaya göre, oglu ve kardesi uyusturucu saticilarinin hedefi olurken evi de tarandi.

Evinin Önünde Uyusturucu Satanlari Uyardi, Dehseti Yasadi


Olay, merkez Baglar ilçesinde Kaynartepe Mahallesi 201’inci sokakta meydana geldi. Kahramanmaras merkezli depremlerden sonra evini tasiyan Zeki G. (63), iddiaya göre uyusturucu maddesi satisi yapan bir grup genci gördükten sonra ‘Burada satmayin’ diyerek uyardi. Zeki G., bir müddet sonra durumu emniyet güçlerine bildirdi. Oglu ve kardesi uyusturucu maddesi saticilarinin hedefi olurken Zeki G.’nin evi tarandi. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayida polis ekibi sevk edildi. Olay yerinde açiklama yapan Zeki G., can güvenliginin olmadigini belirterek, maddi ve manevi yönden durumun kendilerini olumsuz etkiledigini belirtti.



Yasanan olay içerisinde araliklarla oglu ve kardesinin uyusturucu maddesi saticilari tarafindan silahla yaralandigini iddia eden Zeki G., “3 ay önce yasanan depremden sonra Baglar ilçesinde 201’inci sokakta bulunan eve tasindik. Evimizin önünde uyusturucu satan bir grubu uyarip bizim evin çevresinden uzak durun dedik. Yetmedi evimizin önünde bulunan kaldirimi da kaldirdik yine fayda etmedi. Tam tersine bize küfürler söyleyip tehdit ediyorlardi. Amaçlari beni bu mahalleden kovmakti. Ama ben buradan bir yere ayrilmayacagim. Benim bu mahallede ya cenazem kalkar ya da buradan bir yere ayrilmayacagim. Bu uyusturucu saticilari beni perisan etti, hem maddi hem manevi yönden. Ben su anda sokakta yatiyorum. Adamlar kaçtir gelip sikip gidiyorlar. Bizim buradaki tek suçumuz esrar satmalarini engellemektir. Bu olaylarda benim oglum, kardesim yaralanirken, dükkanim ve evim silahlarla tarandi. Su anda can güvenligimiz yok” dedi.

Kaynak: İHA