Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Vatanini, Bayragini Seven Gençleri Yetistirmenin Gayreti Içerisindeyiz'

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, 4-6 Yas Kur’an Kurslari 10. Yil Senligi’nde yaptigi konusmada, “Vatanini seven, bayragini seven gençleri yetistirmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Vatanini, Bayragini Seven Gençleri Yetistirmenin Gayreti Içerisindeyiz'
Diyanet Isleri Baskani Erbas, Çankaya Müftülügüne bagli 4-6 yas Kur’an kurslarinda egitim gören çocuklarla bir araya geldi. Ahlatlibel Atatürk Parki’nda düzenlenen 4-6 Yas Kur’an Kurslari 10. Yil Senligi’nde konusan Erbas, 4-6 yas siniflarinin açilmasindan bu yana 10 yil geçtigini hatirlatarak, bu süre içerisinde 1 milyon civarinda mezun verdiklerini söyledi.

Bu yil 210 bin ögrencinin egitim aldigi 4-6 yas Kur’an kurslarindaki egitimi çok önemsediklerini kaydeden Erbas, “4-6 yas Kur’an kurslarinda rabbini, peygamberini ögrensin, büyüklerini sevsin, büyüklerine saygi göstersin, küçüklerine sevgi göstersin, vatan sevgisi, bayrak sevgisi, ezan sevgisi nedir, degerlerimizi onlara ögretelim düsüncesiyle sizler çocuklarinizi bizlere emanet ettiniz. Bizler de emanete en güzel sekilde riayet ederek çocuklarimizi yetistirmeye gayret ettik" diye konustu.



“Gelecegimiz aydinlik Allah’in izniyle”

Müftülüklerin 4-6 yas Kur’an kurslarinin niteliklerini artirmak için büyük bir gayretin içinde olduklarini belirten Erbas, söyle konustu:

“Onlarin heyecanlarini gördügüm zaman ben daha çok heyecanlaniyorum. Bu is heyecan isidir, bu is sevgi isidir. Kur’an kursu ögreticilerimize tesekkür ediyorum. Onlar hakikaten zoru basariyorlar. Evimizde birkaç çocugumuz olsa onlarin terbiyesi için ne büyük mücadeleler veriyoruz. Ama Kur’an kursu ögreticilerimiz büyük fedakarliklar göstererek 20’ye yakin çocugun egitimi ile mesgul oluyorlar. Sizler gönül rahatligi ile çocuklarinizi götürüp Kur’an kurslarimizda onlara annelik sefkatiyle yaklasan hoca hanimlara emanet ediyorsunuz. Onlar da annelik sefkatiyle çocuklariniza sahip çikiyorlar. Onlara Rabbimizi, Peygamberimizi ögreterek, Kur’an-i Kerim’i tanitarak, degerlerimizi ögreterek gelecege hazirliyorlar. Gelecegimiz aydinlik Allah’in izniyle. Vatanini seven, bayragini seven gençleri yetistirmenin gayreti içerisindeyiz. Allah emegi geçen herkesten razi olsun. Annelere, babalara tesekkür ediyorum. Sizler gayret etmeseydiniz biz siniflari dolduramazdik, Türkiye genelinde 1 milyon civarinda mezun veremezdik. Allah hepinizden razi olsun. Bütün müftülerimize, Kur’an kursu ögreticilerimize tesekkür ediyorum. Bugünümüzün hayirli olmasini, milletimiz, devletimiz ve vatanimiz için hayirlara vesile olmasini, insallah gelecegimizin daha güzel olmasini Cenab-i Hak’tan niyaz ediyorum.”

Programa Erbas’in esi Seher Erbas, Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Ibrahim Hilmi Karsli, Rehberlik ve Teftis Baskani Hasan Güçlü, Ankara Il Müftüsü Dr. Hasan Çinar ile ögrencilerin aileleri ve Kur’an kursu ögreticileri katildi.

Kaynak: İHA