Hollanda'nin En Ünlü Dondurmacisi Musa Pekdemir 67 Yasinda Hayatini Kaybetti
Hollanda’da Binnenhof olarak bilinen siyasi yerleskenin içinde tam 45 yildir dondurma satan Türk dondurmaci Musa Pekdemir’in 3 Haziran’da hayatini kaybetmesinin ardindan Hollanda Basbakani Mark Rutte de dahil birçok siyasi bassagligi mesaji yayinladi.

Rutte, Pekdemir’i Lahey’in senato, temsilciler meclisi ve basbakanlikla birlikte degismez 4 sakininden biri olarak nitelendirmisti.
Lahey Belediye Meclisi üyesi Sebastian Kruis ise, “Lahey’de çok özlenecek bir ikon. Umarim ailesi ve arkadaslari güzel anilarda teselli bulurlar” dedi.
Halkin tepkisi sonucu isini kaybetmemisti
Lahey Belediyesi tarafindan çevre kirliligini önlemek için alinan motosikletlerin kent merkezine giris yasagi karari ile isini kaybetme riskiyle karsi karsiya kalan Musa Pekdemir, halkin tepkisi sonrasi istisna kapsamina alinmis ve isini kaybetmemisti. Yillarca bakanlar, müstesarlar, milletvekilleri, basbakanlar ve Hollanda Kraliçesi, Pekdemir’in müsteri olmustu. Pekdemir’in ailesi, 1960’larin ortalarinda Türkiye’den Hollanda’ya göçmüstü.
