Hollanda'nin En Ünlü Dondurmacisi Musa Pekdemir 67 Yasinda Hayatini Kaybetti

Hollanda’da Binnenhof olarak bilinen siyasi yerleskenin içinde tam 45 yildir dondurma satan Türk dondurmaci Musa Pekdemir’in 3 Haziran’da hayatini kaybetmesinin ardindan Hollanda Basbakani Mark Rutte de dahil birçok siyasi bassagligi mesaji yayinladi.

Hollanda'nin En Ünlü Dondurmacisi Musa Pekdemir 67 Yasinda Hayatini Kaybetti
Hollanda’nin Lahey kentinde yer alan Binnenhof olarak bilinen siyasi yerleskenin içinde tam 45 yildir seyyar araci ile dondurma satan Musa Pekdemir, geçtigimiz nisan ayinda geçirdigi beyin kanamasinin ardindan tedavi gördügü hastanede 3 Haziran’da hayatini kaybetti. Pekdemir’in hayatini kaybettigi, üyesi oldugu Hart voor Den Haag (Lahey’in Kalbi) Partisi tarafindan sosyal medya üzerinden duyuruldu. Pekdemir’in hayatini kaybetmesinin ardindan Hollanda Basbakani Mark Rutte de dahil birçok siyasi bassagligi mesaji yayinladi. Rutte mesajinda, “Üzücü bir haber. Binnenhof’un devamli dondurmacisi Moes (Musa) vefat etti. Binnenhof sakini arkadasim, yillardir günübirlik ziyaretçilerin, politikacilarin ve gazetecilerin yüzünü güldürdü. Lahey onu özleyecek. Yakinlarina sabir ve bassagligi diliyorum” dedi.

Rutte, Pekdemir’i Lahey’in senato, temsilciler meclisi ve basbakanlikla birlikte degismez 4 sakininden biri olarak nitelendirmisti.

Lahey Belediye Meclisi üyesi Sebastian Kruis ise, “Lahey’de çok özlenecek bir ikon. Umarim ailesi ve arkadaslari güzel anilarda teselli bulurlar” dedi.



Halkin tepkisi sonucu isini kaybetmemisti

Lahey Belediyesi tarafindan çevre kirliligini önlemek için alinan motosikletlerin kent merkezine giris yasagi karari ile isini kaybetme riskiyle karsi karsiya kalan Musa Pekdemir, halkin tepkisi sonrasi istisna kapsamina alinmis ve isini kaybetmemisti. Yillarca bakanlar, müstesarlar, milletvekilleri, basbakanlar ve Hollanda Kraliçesi, Pekdemir’in müsteri olmustu. Pekdemir’in ailesi, 1960’larin ortalarinda Türkiye’den Hollanda’ya göçmüstü.
Kaynak: İHA