Sultangazi'de Vatandastan Imamoglu'na Tepki Açiklamasi 'Yapamiyorsa Biraksin Biz Yapalim'

Sultangazi’de hafriyat kamyonunun çarpmasi sonrasi zarar gören üst geçidin yikilarak yerine yenisinin yapilacagi açiklanmisti. Yaklasik 3 ay geçmesine ragmen sadece ayaklari konulan üstgeçit ile ilgili Sultangazili esnaf ve vatandaslar "Imamoglu yapmayacaksa para toplayip biz yapalim" diyerek tepki gösterdi.

Sultangazi'de Vatandastan Imamoglu'na Tepki Açiklamasi 'Yapamiyorsa Biraksin Biz Yapalim'
Sultangazi’de hafriyat kamyonunun çarptigi üst geçit zarar görmüs, T4 Topkapi-Mescid-i Selam Tramvay Hatti 50. Yil Bastabya Istasyonu kapatilarak yapilan detayli incelemenin ardindan üst geçidin yikilarak yenilenmesine karar verilmisti.

Bu süre içerisinde IBB tarafindan ise magduriyetin giderilmesi için ücretsiz ring seferleri konulmus konu ile ilgili açiklamalarda bulunan Istanbul Büyüksehir Belediyesi Baskan Danismani Tonguç Çoban, yikim çalismasinin baslatilarak yeni üst geçidin 90 gün süre içerisinde tamamlanarak vatandaslarin hizmetine açilacagi duyurulmustu.

Ancak aradan geçen yaklasik 3 ay süreye ragmen çalismalarin büyük oranda aksadigi ve bu süre içerisinde gelinen noktada köprünün yalnizca ayaklarinin yerine konuldugu görülürken bölge esnafi ve vatandaslar "IBB baskani Ekrem Imamoglu yapmayacaksa biz kendi aramizda para toplayip yapalim" diyerek duruma tepki gösterdi.

Selami Yavuz isimli vatandas "Sultangazi 50. yil mahallesi sakinleri olarak B caddesi üzerinde bulunan bu yaya üst geçidinin ve tramvay hattinin 2 ay önce ilgili belediye yetkilileri gelip açiklama yaptilar dediler ki 3 ay içerisinde biz bu magduriyeti giderecegiz 2 ay geçti halen durum vaziyet içler acisi. Yapan yok ilgilenen yok buradaki bütün insanlar perisan hem esnafi ile hem oturanlari ile. Ilgililerden ricamiz bu insanlara bunu niye reva görüyorlar. Sayin valime de buradan sesleniyorum. Sayin valim mülki amir olarak siz en üst makamdasiniz sizden ricamiz buradaki ilgililerin bir hizmet yapmadiklari zaman bunu çözme noktasinda bizlere siz yardimci olun bizi bu sikinti ve çileden kurtarin istedigimiz hizmet bizim su bu mevzumuz yok tesekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandi.

Bölgede esnaflik yapan Osman Görgülü "1. aydan bu yana hemen hemen bu köprü bu kadar mi zor bir insan istese yemin ederim 1 haftada yapar yapmiyorlarsa biraksinlar bu esnaflara bu mahalle biz kendi aramizda yapariz ya. Bu isi beceremiyorlarsa biz kendi yapariz belediye veya herhangi bir sirkete gerek yok. Anamiz agladi 5 personelime 3 aydir ben cebimden yevmiyelerini veriyorum. Benim bu zararimi kim karsilayacak Imamoglu’mu karsilayacak. Ayiptir bu isi yapiyorlarsa yapsinlar yapamiyorlarsa biraksinlar ki yapanlar gelsin yapsin. Onca esnafin hakkini kim ödeyecek kardesim ya. Burasi normal bir cadde idi caddeyi öldürdüler ara sokak gibi oldu. Vallahi biraksinlar biz esnaflar kendi aramizda toplar babamizin hayrina yapariz. Kepengi vurup gidecegiz az kaldi" dedi.

Bir baska esnaf Mehmet Emin Sucu ise "Yaklasik 3 ay oldu bu üst geçidin bitmesi lazimdi 3 ay süre verdiler halen birsey yok. Yani yapmiyorlarsa söylesinler biz kendimiz halk olarak aramizda yapariz. Geçen gün belediye baskanimiz geldi buraya oda söyledi eger yapmiyorlarsa söylesin biz yapalim. Esnaf olarak kan agliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA