(Özel) Basaksehir Kati Atik Aktarma Merkezi Önündeki Uzun Kuyruk Kamyon Soförlerini Isyan Ettirdi

Basaksehir Kati Atik Aktarma Merkezi önünde her gece yasanan çöp dökme kuyrugu, soförleri isyan ettirdi. Uzun uzun kornaya basarak protesto yapan çöp kamyonu soförleri magduriyetlerinin giderilmesini istedi.

(Özel) Basaksehir Kati Atik Aktarma Merkezi Önündeki Uzun Kuyruk Kamyon Soförlerini Isyan Ettirdi
Istanbul Büyüksehir Belediyesi Basaksehir Kati Atik Aktarma Merkezi’nde çöp kamyonlarinin uzun süre kuyrukla bekletilmesi soförleri isyan ettirdi. Ilçelerden topladiklari çöpleri dökmek için tesise gelen kamyon soförleri, uzun saatler boyu kuyrukta beklediklerini savunarak duruma tepki gösterdi.

Kuyrukta bekleyen soförlerden Bayram Yusufoglu, "Biz gece gece saat 12’den beri bu rezilligi her gün çekiyoruz. Bakin saat 03.00 olmus. Çikmamiz en az 2 saati daha bulacak ve saat 05.00 olacak. Arabayi dökükten sonra tekrar sokaklara girip bir bölgeyi daha alacagiz ve sabahin saat 8, 9’una kadar bizi bu sekilde her gün perisan ediyorlar. 2 yildir bu rezilligi çekiyoruz. Allah rizasi için bir çözüm bulsunlar. Gerçekten çok zor durumdayiz. Tuvalet yok, yiyecek yok, içecek yok. Nereden baksaniz 3 km sadece döküm kuyrugu. Bu bir son bulsun baska hiçbir sey istemiyoruz" dedi.

Baska bir soför Alptekin Uzun ise sunlari söyledi:

"Istanbul Büyüksehir Belediyesinin AK Partili ilçe belediyelerine yapmis oldugu bir zulüm. Gördügünüz gibi her aksam bu sikintiyi yasiyoruz. Kuyruk belli degil. Isimizi yapamiyoruz. Mahallelerin çöpleri sabahlara kadar duruyor. Bu durumdan çok rahatsiziz. Sikayetimizi birkaç defa dile getirmemize ragmen yönetimin bu konuyla ilgili almis oldugu herhangi bir karar yok."

Mustafa Uçar isimli soför ise "Kuyruk belli bir kilometreyi geçti. Saat 00.20’de buraya geldim siraya girdim. Su anda saat 02.00’yi geçti. Hala bekliyoruz. Ibb normalde 16 milyon için çalisiyoruz diyor yalniz siranin ne kadar uzadigini burada görüyoruz. Normalde her yolda insanlar bekleme yapabilir. Uzun yola gidiyorlar. En az 100 km yol yapiyorlar. Yolda trafik olabilir ama bu her zaman olmaz. Buna bir çözüm bulunmasini istiyoruz. Sesimizin duyulmasini istiyoruz" seklinde konustu.

Soförler IBB’ye tepkilerini göstermek maksadiyla araçlarinin kornalarina uzun uzun dakikalarca basti. O anlar kameraya yansidi.
Kaynak: İHA