DAIMFED Asrin Afeti Olan Deprem Felaketinin Yaralarini Osmaniye'de Sarmaya Devam Ediyor

Dogu Akdeniz Insaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAIMFED) asrin afeti olan deprem felaketinin yaralarini Osmaniye’de sarmaya devam ediyor.

DAIMFED Asrin Afeti Olan Deprem Felaketinin Yaralarini Osmaniye'de Sarmaya Devam Ediyor
Kahramanmarasli 6 Subat günü yasanan ve 11 ili etkileyen asrin afeti Osmaniye’yi de vurdu. Osmaniye’ye giden DAIMFED Genel Baskani Mustafa Karslioglu, AYAMDER Baskani ve DAIMFED Siyasi ve Hukuk Isleri Baskani Tamer Gülcan, DAIMFED Genel Baskan Yardimcilari Nadir Vurankaya, Sayim Azmaz, Abdullah Ulucan, Genel Sekreter Enes Yilmaz, Kentsel Dönüsüm ve Mevzuat Baskani Timuçin Güvercin, Istanbul Sube Baskani, Teknik Müsavir Tarkan Tüzmen, Insaat Mühendisi Kaya Vurankaya ve Insaat Mühendisi Ege Gülcan incelemelerde bulundu.

DAIMFED Genel Baskani Karslioglu, yaptigi açiklamada, "Yasadigimiz dram dolu felaketin ardindan hayat devam ediyor. Bu dogrultuda depremin olusturdugu olumsuzluklarin hafriyatini, molozlarini ve enkazlarini kaldirmak akabinde yeni yasam alanlarinin olusmasi için alan açilmasi gerekiyor. DAIMFED olarak sosyal sorumlulugumuz geregi Osmaniye’de çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu anlamda yikim ve enkaz kaldirma çalismalarimiz basta olmak üzere federasyon desteklerimizi veriyoruz. Osmaniye ve ilçeleri dahil olmak üzere 8 bin 909 bina yikim isinin tamamlanmasini sagliyoruz. Bu arada depremin hemen ardindan TOKI olarak Osmaniye ili Sumbas ilçesi Karaömerli Mahallesi’nde 190 adet, Sumbas merkezde 126 adet, Düziçi ilçesi Gökçeçayir Mahallesi’nde 1. Etap 534 adet, 2. Etap 675 adet, Akyar Mahallesinde 1. Etap 1001 adet, 2. Etapta 819 adet, Yaverpasa Mahallesinde bin 17 adet, Toprakkale ilçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesinde 152 adet ve Hasanbeyli ilçesinde 504 adet konut yapimina baslanmis olup bir kismininsa ihalesi yapilmis olup kisa sürede insasina baslanacaktir. Çalismalar Bürokrasi ve çabukluk olarak önemli bir basaridir. TOKI nezdinde Hükümetimizin takdire sayan basarisidir” dedi.

DAIMFED Genel Baskan Yardimcisi Abdullah Ulucan, “Bildigimiz üzere çok büyük bir afet, felaketle karsi karsiya kaldik. Inanilmaz büyüklükte bir zararla karsi karsiyayiz. Ancak Millet olarak her birimiz elini tasin altina koymak zorunda. Bu dogrultuda DAIMFED olarak Genel Baskanimiz Mustafa Karslioglu öncülügünde çalismalar yürütmekteyiz. Osmaniye’de üyelerimizin önemli katkilariyla yikim, enkaz kaldirma ve hafriyat kaldirma çalismalarini yürütmekteyiz. Yeni insaat alanlarini saglayarak modern ve saglam yapilarin ortaya çikacaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA