Bilecik'te 'Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanitim Toplantisi'

Bilecik’te Vekaletle Kurban Hizmetleri Toplantisi Diyanet Isleri Uzmani Ramazan Dagli’nin katilimiyla gerçeklestirildi.

Bilecik'te 'Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanitim Toplantisi'
Diyanet Isleri Baskanligi ile Türkiye Diyanet Vakfinin (TDV) 1993 yilindan buyana ortaklasa yürüttügü ve 143 ülkede 436 bölgede usulüne uygun olarak kesimi yapilip ihtiyaç sahiplerine ulastirilan Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programi’nin ‘Kurbanini Paylas Kardesinle Yakinlas’ temali 2023 yili bilgilendirme toplantisi yapildi.

Osmanli Camii Imam Hatibi Yunus Emre Kurt’un Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan toplantinin açis konusmasini Bilecik Il Müftüsü Ali Erhun yapti. Diyanet Isleri Baskanliginin hayatin her alaninda var olduguna deginen Müftü Erhun, “Diyanet Isleri Baskanligi olarak bu millete din hizmeti vermekle yükümlü bir kurumuz. Basta namaz olmak üzere bütün ibadet konulari bizim hizmet alanimizdir. Bu hizmet alanlarindan biri de kurban ibadetine rehberlik etmektir” dedi.

TDV’nin çalismalarinin yani sira geçmis yillarda yapilan faaliyetler ve yardimlar hakkinda bilgilendirmede bulunan Uzmani Dagli, “Ülkemizde vatandaslarimiz baskanligimizdan, vekalet yoluyla kurbanlarinin bir kismini yurt içinde bir kismini da yurt disinda kesilmesini talep etmektedir. Dolayisiyla yurtdisinda kesilen kurbanlarimiz özellikle Afrika kitasindaki fakir olan insanlara ulastirilmasi çok büyük bir hayra vesile olmaktadir” dedi.

Toplanti, Diyanet Isleri Uzmani Dagli’in ‘2023 Yili Vekâletle Kurban Kesimi’ sunumunun ardindan sona erdi.

Bilecik Organize Sanayi Bölgesi binasinin konferans salonunda düzenlenen toplantiya Il Müftüsü Ali Erhun, müftü yardimcilari, ilçe müftüleri, sube müdürleri, vaizler, din görevlileri ve Kur’an Kursu ögreticileri katildi.

Kaynak: İHA