Amasya'da Saganak Nedeniyle Gölet Tasti, Sokaklar Dereye Döndü

Amasya’nin Suluova ilçesinde kuvvetli saganak nedeniyle dolan Ogulbagi göletinin savagindan tasan sular bir mahallenin sokaklarini dereye dönüstürdü.

Amasya'da Saganak Nedeniyle Gölet Tasti, Sokaklar Dereye Döndü
Edinilen bilgiye göre, Ogulbagi köyündeki gölette aksam saatlerinden itibaren yagan saganak yagisin ardindan taskin meydana geldi. Yakindaki ilçe merkezine kadar ulasan sular Saraydüzü mahallesinde sokaklari dereye dönüstürdü. Insasi yeni tamamlanan bir okul binasi ve evlerin bahçeleri suyla doldu. Bölgeye sevk edilen ekipler araçlarla sularin tahliyesi için çalisma baslatti.

Taskin durumlarinda tahliye yapilmasi için ilgili daha önceden ilgili kurumlara müracaat ettiklerini anlatan Saraydüzü mahallesi muhtari Recep Temiz, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan denizi doldurdu uçak uçuruyor. Bizde burada topragin üstündeki suyla ugrasiyoruz. Ben üzülüyorum” dedi.

Saganak sonrasi sularin tahliyesinin yapilabilecegi bir dere olmadigindan dert yanan mahalle sakinlerinden Ugur Köksal da, “Akan su okula doldu. Bütün tarla, bahçe, ev ne varsa gitti” diye konustu.

Kaynak: İHA