Vali Memis; Çevreyi Korumak Hepimizin Görevi

Erzurum Valisi Okay Memis, çevre konusunda toplumsal duyarliligin artarak devam etmesinin ve korunmasinin tüm insanligin ortak meselesi oldugunu söyledi.

Vali Memis; Çevreyi Korumak Hepimizin Görevi
Çevre kirliligine bagli sorunlarin,1970’li yillarin basinda hiz kazanarak uluslararasi boyutta tartisilir hale gelmesinin ardindan, 1972 yilinda Isveç’te yapilan Birlesmis Milletler Çevre Konferansinda alinan bir kararla 5 Haziran günü “Dünya Çevre Günü” olarak kabul edildigini hatirlatan Erzurum Valisi Okay Memis, yayinladigi mesajda “Yarinin dogasi bugünden olusturulur. Çevre konusu, sadece bir gün degil, sürekli hatirlanmasi ve yasamimiza yansimasi gereken bir konudur. Tüm insanlik bugün, kaynaklarin sürdürülebilir kullaniminin benimsendigi, biyolojik çesitliligin korundugu, açlik ve yoksullugun en aza indirildigi, çevre kirliginin önlendigi daha yesil ve daha yasanabilir bir dünya için çaba göstermektedir. Biz dogayi korudukça doga da bizi korur. Çevrenin korunmasi ve çevresel dengenin saglanmasi bugün ulusal sorun olmaktan çikmis, evrensel boyutlara ulasmistir. Son yüzyillarda yasanan hizli sanayilesme, plansiz sehirlesme ve dogal kaynaklarin fütursuzca tüketiminin olumsuz etkileri, yasam kalitesini ve sürekliligini tehdit eder hale gelmistir. Gerekli tedbirler alinmadigi takdirde insanligin gelecekte çok ciddi çevre sorunlariyla yüzlesmek zorunda kalacagi unutulmamalidir.” dedi.

“Gelecek nesillere temiz çevre birakmaliyiz”

Temiz bir çevre, yasanabilir bir dünya gelecek nesillerimize birakabilecegimiz en degerli miras olacagini ifade eden Vali Memis, “Herkes, saglikli ve dengeli bir çevrede yasama hakkina sahiptir. Doganin korunmasi ve tahribatin engellenmesi hayati bir önem arz etmektedir. Kültürümüzde, “Çevreyi; tabiati, Allah’in eseri ve emaneti olarak görmemiz” gerektigine dikkat çekilir. Gelecek nesillere iyi bir çevre birakmak için tabiatin maruz kalabilecegi her türlü önlemi mutlaka almak zorundayiz. Çevrenin bize geçmis kusaklardan kalan bir miras degil, gelecek kusaklara bir emaneti oldugu gerçegini hatirlatarak, gelecege daha yesil, daha yasanabilir müreffeh bir dünya birakmak bizler için ulvi bir görevdir. Dünya Çevre Günü vesilesiyle, çevrenin ve dogal zenginliklerimizin korunmasi konusunda; tüm vatandaslarimizi duyarli olamaya çagiriyor, saglikli ve güzel bir çevrede yasamalarinin temel hak oldugu düsüncesiyle, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, hep birlikte daha güzel ve yasanabilir bir çevre olusturmak temennisiyle, saglikli bir ömür diliyor, sevgi ve saygilarimi sunuyorum.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA