ABD'den Polonya'ya 15 Milyar Dolarlik Patriot Hava Savunma Sistemi Satisina Onay

ABD Disisleri Bakanligi, Polonya’ya 48 adet Patriot M903 Füze Firlatma Rampasi ile 644 adet Patriot PAC-3 MSE Füzesinin de aralarinda bulundugu 15 milyar dolarlik silah satis paketini onayladi.

ABD'den Polonya'ya 15 Milyar Dolarlik Patriot Hava Savunma Sistemi Satisina Onay
ABD Disisleri Bakanligi Polonya’ya 15 milyar dolarlik Patriot hava savunma sistemi satacak. Polonya Savunma Bakani Mariusz Blaszczak, sosyal medya hesabinda yaptigi açiklamada, ABD Disisleri Bakanliginin Polonya’ya Patriot hava savunma sistemi satisini onayladigini duyurdu. Bakan Blaszczak, 48 adet Patriot M903 Füze Firlatma Rampasi, 644 adet Patriot PAC-3 MSE Füzesi, 48 adet Lançer Arayüz Verbagi Kitini (LINK), 12 adet Alt Katman Hava ve Füze Savunma Sensörü (LTAMDS), 12 adet LTPS enerji besleme sistemi ve birçok ekipmani içeren satisin bedelinin 15 milyar dolar oldugunu bildirdi. Söz konusu 15 milyar dolar degerindeki satisin Polonya hava savunma sisteminin güçlendirilmesi bakimindan son derece önemli oldugunu ifade eden Blaszczak, bir sonraki adim olarak ABD Kongresi’nin onayini beklediklerini söyledi.



Polonya tarihinin en büyük silah sözlesmesi

Söz konusu 15 milyar dolar degerindeki silah satis paketi Polonya tarihindeki en büyük silah sözlesmesi olacak. Polonya’nin bugüne kadar imzaladigi en yüksek bedelli sözlesme, 2018 yilinda yine ABD ile imzaladigi 208 Patriot füzesi ve 16 adet seyyar füze rampasini kapsayan 4,75 milyar dolarlik sözlesme olarak biliniyor.
Kaynak: İHA