Yesilyurt Namazgah'ta Bayram Namazi

Malatya’nin Yesilyurt ilçesindeki Gedik Namazgah alaninda bayram namazi kilindi.

Yesilyurt Namazgah'ta Bayram Namazi
Yesilyurt Belediyesi tarafindan yapilan çevre düzenlemesi, minber ve mihrap yenilemesinden sonra hazir hale getirilen Gedik Namazgah Alani, Kurban Bayrami namazi için doldu tasti. Sabahin erken saatlerinde Namazgah Alanina gelen 7’den 70’e çok sayida vatandas Bayram Namazinin manevi iklimini derinden yasarken, 6 Subat 2023 tarihinde 11 ili etkileyen ve binlerce insanin hayatini kaybettigi ‘asrin felaketi’ büyük depremde hayatini kaybedenler için Kuran- Kerim Tilaveti okunup dualar edildi.

Islam Âlemi ile tüm dünyanin barisi, huzuru ve güzellikleri için yapilan dualarin ardindan Yesilyurt’un manevi atmosferinde bayram namazi eda edildi.

Vatandaslarin bayram namazi heyecanini paylasan AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar ve AK Parti Yesilyurt Ilçe Baskani Ramazan Yaylaci’da, kilinan bayram namazindan sonra vatandaslarla tek tek tokalasarak bayramlarini tebrik ettiler.

AK Parti Yesilyurt Ilçe Baskani Ramazan Yaylaci, Kurban Bayramina ‘buruk’ bir sekilde girdiklerini ifade ederken, “Mübarek Kurban Bayramina bizleri kavusturan Cenab-i Allah’a hamd olsun, buruk bir bayram yasiyoruz. Rabbim bu zor günleri birlik ve beraberlik halinde atlatmamizi hepimize nasip etsin, daha mutlu daha sevinçli bayramlar yasatmayi nasip etsin. Tüm hemsehrilerime hayirli bayramlar diliyorum.” diye konustu.

Islam Alemi ile tüm vatandaslarin Kurban Bayramini tebrik eden Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’da “Bayram namazimizi kiymetli hemserilerimizle birlikte her zaman oldugu yine Gedik Namazgâh alaninda hep birlikte eda etmenin mutlulugunu yasiyoruz. Bastan deprem bölgesinde yasayan vatandaslarimiz olmak üzere herkesin bayramini en kalbi duygularimla kutluyorum. Bayramlar Müslümanlar arasindaki sevgi, saygi, kardeslik duygularinin pekismesine, birlik ve beraberligin kuvvetlenmesine vesile olmaktadir. 6 Subat günü meydana gelen depremler dolayisiyla Ramazan Bayraminda oldugu gibi Kurban Bayramina da buruk bir sekilde girdik. Çok büyük acilar yasadik, büyük kayiplar verdik, ancak bu zor günleri el birligiyle atlatacagiz. Kurban Bayraminin manevi zenginligi, ruhu ve anlaminin getirdigi inanç birlikteligi hepimizi daha güçlü kilmaktadir. Depremde hayatini kaybedenlerin acisini derinden yasiyoruz, yarali olan, malini mülkünü kaybeden, sikinti içerisinde olan hemsehrilerimiz var. Hayatini kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum, yakinlarina bassagligi diliyorum. Insallah birlik, beraberlik ve dayanisma içerisinde bu dar günleri atlatacagiz, biz buna yürekten inaniyoruz. Bayrami bayram yapan birlikte olmaktir. Bütün Islam Âleminin, milletimizin ve hemserilerimizin mübarek Kurban Bayramlarini en kalbi duygularimla tebrik ediyorum” seklinde konustu.

Kurban Bayraminin tüm Islam Âlemine hayir, bereket ve huzur getirmesi temennisinde bulunan AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci ise yaptigi konusmada, “ Islam Ümmetinin ve aziz milletimizin mübarek Kurban Bayramlarini kutluyorum, hayirlara vesile olmasini Cenab-i Allah’tan niyaz ediyoruz. Bayramlar birligimizin, beraberligimizin ve kardesligimizin daha fazla kenetlendigi günlerdir. 6Subat depreminin üzerinden 143 geçti, verdigi aciyi ilk günkü gibi hala yüregimizde hissediyoruz. Gedik Namazgah alanindan kadim Çirmihti’ya baktigimiz zaman yikintilari ve devam eden enkaz kaldirma çalismalarini daha net görüyoruz. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan liderliginde, Hükümetimizin destekleriyle Malatya’mizi ve Yesilyurt’umuzu yeniden ayaga kaldiracagiz, yeniden ihya ve insa edecegiz. Çarsilarimizi, pazarlarimizi ve yasam alanlarimizi en kisa sürede yeniden insa edecegiz. Bayramin beraber yasadigimiz topluma, tüm insanliga baris ve huzur getirmesini diliyor; Aziz Milletimizin, degerli vatandaslarimizin ve tüm Islâm âleminin Kurban Bayramini kutluyorum.” diye konustu.

Kaynak: İHA