Üsküdar'da 10 Bin Aileye Kurban Eti Dagitimi Basladi

Üsküdar Belediyesi Kurban Bayrami’nda ihtiyaç sahiplerini unutmadi. 2 bin 500 adet kurbanlik eti 10 binden fazla aileye dagitildi.

Üsküdar'da 10 Bin Aileye Kurban Eti Dagitimi Basladi
Her yil ihtiyaç sahibi binlerce aileye kurban eti dagitimini gelenek haline getiren Üsküdar Belediyesi, bu yil gelenegi daha da yukariya tasidi. 2 bin 500 adet kurbanlik satin alan Üsküdar Belediyesi, 50 tonu bulan kurban etini Üsküdar’daki 10 binden fazla aileye dagitiyor.

Kesilen kurbanliklar Üsküdar Selimiye’deki asevinde parçalara ayrilarak tek tek paketlendi. Ardindan kurban etleri çok sayida mobil araçla Üsküdar’daki ihtiyaç sahibi ailelere kapi kapi dolasilarak teslim edildi. Öte yandan deprem bölgesindeki muhafaza imkâninin azligi sebebiyle kesilen kurban etlerinin bir bölümü asevinde pisirildikten sonra kavurma halinde bölgeye sevk edilecegi bildirildi.



“10 bin ailemize kurban eti ulastiracagiz”

Üsküdar Belediyesi Baskan Danismani Ergün Kopuz, “Her yil oldugu gibi bu yilda sayin Belediye Baskanimiz Hilmi Türkmen’in talimatlari dogrultusunda yaklasik 10 bin aileye bayram boyunda kurban eti dagitacagiz. 2 bin 500 küçükbas hayvanimizi 4 pay ederek ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza ulastiracagiz. Yaklasik 5-6 kilo kurban etini ailelerimizle bulusturacagiz. Bu yil ilaveten Iskenderun kardes sehrimiz, orada olusturulan konteynir kentimize kurban etlerini kavurma yaparak yarin çikmak üzere ulastiracagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA