Sultanbeyli'de Bayramlasma Kurban Alaninda Yapildi

Tüm Islam aleminin bekledigi Kurban Bayrami basladi. Bayram öncesinde büyük bir titizlikle hazirlanan Kurban Satis ve Kesim Merkezi’nde bayram namazi kilindi, ardindan kurban kesim islemlerine baslandi. Belediye Baskani Hüseyin Keskin de bayram namazini alanda bulunan vatandaslarla kildiktan sonra ilçe sakinleriyle bayramlasti.

Sultanbeyli'de Bayramlasma Kurban Alaninda Yapildi
Sultanbeyli’de Kurban Bayrami sevinçle karsilandi. Kurban Kesim ve Satis Alani’nda vatandaslar sorunsuz sekilde kurbanlarini keserken, Belediye Baskani Hüseyin Keskin de alanda bulunan vatandaslarin bayramini tebrik etti.

“Kesim merkezimizde 5 peronda 840 kurban kesimi gerçeklesecek”

Kesim merkezini ziyaret eden Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin, “Kurban Bayrami’ni idrak ettigimiz bugün de basta milletimiz olmak üzere Islam aleminin Kurban Bayrami’ni tebrik ediyoruz, Rabbim ibadetlerimizi kabul eylesin. Sultanbeyli Kurban Satis ve Kesim Merkezi’ndeyiz. Belediye olarak her yil, bir önceki yila göre hizmetimizi genisleterek vatandaslarimizin, kurban saticilarinin ve ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaslarin iyi bir sekilde hizmet alabilmesi çalismalarimizi çok önceden baslatmistik. Bugün, kesim merkezimizde 5 peronda 840 kurban kesimi gerçeklesecek. Bütün arkadaslarimizla titiz bir sekilde vatandaslarimizin ibadetlerini saglikli bir sekilde yerlerine getirmeleri için çalisiyoruz. Rabbim, kurban kesen vatandaslarinin ibadetlerini kabul eylesin. Kurban niçin kesilir ve kurban etiyle neler yapilir gibi konulari vatandaslarimiz zaten çok iyi biliyor. Bu anlamda ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin unutulmamasini temenni ediyoruz” dedi.



“Kesim alani hijyenik”

Kurban kesimi için sira bekleyen vatandas Hakki Direk, “Müslüman kardeslerimin Kurban Bayrami mübarek olsun. Hepsine mutlu ve huzurlu yillar diliyorum. Buraya sabah 9.30-10.00 civarinda geldik, simdi sira bekliyoruz; isimiz 12.00 gibi biter. Kesim alani hijyenik, geçmise kiyasla kesimlerin böyle alanlarda yapilmasi çok daha iyi" diye konustu.



“Bu belediye, diger belediyelere örnek olsun”

Bayram namazi sonrasi kurban kesim alanina gelip siraya giren Abdurrahman Canli, “Kurbanimizi kesmeye geldik, Sultanbeyli Belediyesi çok güzel bir hizmeti hayata geçirmis. Bu belediye, diger belediyelere örnek olsun. Kurbanini kesmeye gelen vatandas, alana gelip oturabiliyor, çayini ve kahvesini içebiliyor, hayvanlarinin vekaletini verip hijyenik bir ortamda kestirebiliyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA