Sancaktepe'de Kurban Bayrami Coskusu

Sancaktepe’de Baskan Seyma Dögücü, Fatih Mahallesi’nde bulunan kurban kesim alaninda bayramin ilk günü vatandaslarla hem bayramlasti hem de kavurma ve pilav ikraminda bulundu.

Sancaktepe'de Kurban Bayrami Coskusu
Sancaktepeliler, Kurban Bayrami’nin 1’inci gününde kurban ibadetini yerine getirmek için Sancaktepe Kurban Kesim Alani’nda bir araya geldi. Sancaktepe Belediyesi, Kurban Bayrami’nin 1. gününde kurban kesim alanlarina kurulan çadirlarda vatandaslara kavurma ve pilav ikraminda bulundu.

Fatih Mahallesi’nde bulunan alanda acil durumlarda müdahalede bulunmak üzere ambulans ve çok sayida güvenlik görevlisi hazir bulunduruldu. Sabah saatlerinden itibaren kurban kesim alanina gelen vatandaslar, randevulu kurban kesim sistemi sayesinde kurban kesimi ibadetlerinde kolaylik yasadi.

Vatandaslara kendi eliyle kavurmali pilav dagitan Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü, “Her yil oldugu gibi bu yil da kavurma pilavimizla kurban alanimizda hizmet veriyoruz. Bu yil kurban alanimizda binin üzerinde hayvanin kesimi su anda basladi.

Bir taraftan paylamalar yapiliyor; vatandaslarimiza poset ve kovalarla hazirladik temiz ve hijyenik bir sekilde kurban etlerini evlerine götürmesi açisindan sistemi kurduk. Diger taraftan mobil büfelerimizde çay ve su servisimiz sürekli yapiliyor. Ben tüm Islam âleminin ve ülkemizin kurban bayramini tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA