Sakin Kent Unvani Ile Biliniyordu, Bayramda 'Hayalet Kent' Oldu

Erzurum’un sakin kenti Uzundere, bayramda ’hayalet kent’ oldu. Ilçe halki kurban kesimi için köylere gidince, ilçe merkezinde neredeyse kimse kalmadi.

Sakin Kent Unvani Ile Biliniyordu, Bayramda 'Hayalet Kent' Oldu
Uzundere’de bayramin 1. günü tüm halk kurban kesimi için köylerine gitti. Ilçe merkezinde çocuklar ve birkaç vatandas disinda kimse kalmadi. Marketler, firinlar ve tüm magazalar kapaliydi. Arefe günü çok kalabalik olan ilçe merkezi bayramin 1. gününde adeta ’hayalet sehre’ döndü.

Uzundere, pandemi dönemindeki sokaga çikma yasaklarindan sonra hiç bu kadar bos kalmazken, ilçe merkezine gelen ziyaretçilerin bazilari yemek yiyecek hiçbir yer bulamadi. Sadece 2 kurumsal marketin açik oldugu Uzundere’de hayat 1 günlügüne durdu.

Kurban kesimine giden ilçe esnafi Selim Kardas, "Ilçemizin Kurban Bayrami’na verdigi önemi görüyoruz, sokaklar caddeler bombos. Hiç kimse dükkanlarinda ve sokaklarda degil. Ben de buradan kurbanimi kesmeye giderken geçtim" dedi.

Kurban kesim islemini yapan ve ilçe merkezine gelen Cafer Firinci ise, "Burasi Erzurum’un Uzundere ilçesi, Erzurum’un sakin kenti. Burasi arefe günü ana baba günü, kalabalikti. Bugün de bayram itibariyla herkes kurbanini kesmek için gitmis bulunmakta. Gördügünüz gibi sokaklar bombos. Sakin kent dedigimiz gibi sakin. Hiç kimse yok" diye konustu.

Kaynak: İHA