Rize'de Kurbanlik Boga Sahibini Yaraladi

Rize’de kesilmek üzere hazirlanan boga bagindan kurtulmaya çalisirken sahibini yaraladi.

Rize'de Kurbanlik Boga Sahibini Yaraladi
Olay, merkeze bagli Bogazköy’de meydana geldi. Kesilmek üzere hazirlanan Ahmet Yazici ve ortaklarina ait boga bir anda ipinden kurtulmaya çalisinca ortalik karisti. Bogayi zapt etmeye çalisan Yazici, bu sirada dengesini kaybederek düstü. Yazici, aldigi darbeler nedeniyle yüzünden ve kafasinin iki farkli yerinden yaralandi. Diger ortaklardan Turgut ve Kadir Kars kaçmaya çalisirken takili kaldigi limon agacina baglanarak kontrol altina alinmaya çalisildi. Bütün ugraslara ragmen kizgin boga bir türlü sakinlesmeyince Rize Il Özel Idaresi kurban timinden yardim istendi. Olay yerine gelen ekipler, sakinlestirici igne atarak bogayi sakinlestirmek istedi. Bir süre daha direnen boga, 1 saatlik ugrasin ardindan sahipleri tarafindan kesildi.

“Kendimize güvendik ama o bizden erkek çikti”

Kizgin boga tarafindan yaralanan Ahmet Yazici, bogayi sakinlestirebilmek için uzun ugraslar verdiklerini ifade ederek, “Yere düsürüp ipe dolandik. Biraz yere sardi. Kendimize güvendik ama o bizden erkek çikti. Boganin altinda kaldik. Limon agaci olmasa yakalayamazdik ve boga da gitmisti. Uzun süredir kurban keserim ama basima böyle bir sey ilk kez geldi" dedi.



“Allah beterinden korusun”

Kurbanlik bogalarinin ahirdan çikarken kendilerine hiçbir zorluk yasatmadigini ifade eden Kadir Kars ise, "Ahirdan çikarken hiçbir sorun yoktu. Merdivenleri sakince çikti ama sonrasinda bizi savurdu. Allah’tan ipi bahçedeki demire geçirebildik. Sonra bahçedeki limon agacina iple dolandi. Bir sey yapamayinca biraktik. Arkadasimiz altinda kalarak biraz yaralandi. Allah beterinden korusun, buna sükür” ifadelerini kullandi.

Öte yandan, Rize Özel Idare ve Rize Belediyesi’nin kurban timleri il genelinde sahiplerine zorluk çikaran 32 hayvana müdahale ederek kontrol altina alinmasini sagladi.
Kaynak: İHA