Pursaklar Belediyesi Kurban Kesim Alaninda Saatte 40 Büyükbas Hayvan Teslim Ediliyor

Ankara’nin Pursaklar ilçesinde kurulan kurban satis ve kesim alaninda saatte 40 büyükbas hayvan parçalanarak sahiplerine veriliyor, alana gelemeyenler ise islemleri internetten canli takip edebiliyor.

Pursaklar Belediyesi Kurban Kesim Alaninda Saatte 40 Büyükbas Hayvan Teslim Ediliyor
Kurban Bayrami’nin ilk gününde Pursaklar Belediyesince ilçede kurulan kurban satis ve kesim alaninda vatandaslar kurban ibadetlerini yerine getirmeye basladi.

Gümüsoluk Mahallesi’ndeki alanda, temiz ve hijyenik bir ortamda kurban ibadetinin yerine getirilmesi, kaza ve yaralanmaya neden olunmamasi amaçlandi. Alana gelemeyen vatandaslar ise vekaletlerini vererek belediyenin sayfasindan çevrim içi olarak yayimlanan kesimhaneyi canli izleyebildi.

Hayvanlarin kesilmesini ve islemleri canli takip etmek için alana gelen Pursaklar Belediye Baskani Ertugrul Çetin, vatandaslarla bayramlasti. Ardindan vatandaslarin Kurban Bayrami’ni kutlayan Çetin, “Burasi Pursaklar Belediyesi kurban kesim ve satis alani. Gümüsoluk Mevkii’nde yaptik bu tesisi. Bu tesisi düsünürken aklimizda hep su vardi; kurban Müslümanlar için bir ibadet, kimse için eziyete dönmesin. Ilk giristen çikisa kadar her detayi düsündük. Ilk giristen çikisa kadar her detayi düsündügümüz bir alan. Hemserilerimizin bekleme alanindan otoparkina, mescitlerinden kafeterya, tuvalet, ikramlarina kadar her ayrintiyi düsündük” dedi.

Çetin, tesisi hem kurban ibadetini gerçeklestirenlerin kurbanina dokunabilecegi hem de kaza veya sakatlik çikmayacagi sekilde yaptiklarini belirterek, “Saatte 40 tane büyükbasi teslim ediyoruz. Posetlerine koyup arabalarina kadar teslim ediyoruz. Aksama kadar burada 400’e yakin büyükbas kesilmis olacak” diye konustu.



“Yaklasik 150 kadar arkadasimiz su anda kurban kesenlere hizmet ediyor”

Kurban ibadetini yerine getirmenin eskisi kadar kolay olmadigini ifade eden Çetin, sunlari kaydetti:

“Artik iri hayvanlar var, insanlar kolay bas edemiyorlar. O anlamda herhangi bir kaza, sakatlik olmasin diye titiz bir sekilde çalisiyoruz. Profesyonel ekiplerin is basinda olmasini arzuluyor, ona göre ekip kuruyoruz. Yaklasik 150 kadar arkadasimiz su anda kurban kesenlere hizmet ediyor. Bura randevu usulü çalisiyor. Randevu saatlerine riayet ediyoruz. Kamera sistemi var burada. Belediyemizin sayfasindan canli olarak vekalet sahipleri izleyebiliyor. Öyle bir imkani sunuyoruz.”

Cüneyt Ökten isimli vatandas ise, 5 kisiyle kurban hissesine girdiklerini belirterek, “Pursaklar Belediyesi güzel bir kesim alani yapmis. Çok harika bir yer olmus. Temizlik çok iyi. Daha önce de kurban kesmistik ama iç organlari degisik yerlere atilarak çevre kirliligi oluyordu. Simdi çok iyi, belediyemize tesekkür ederiz. Zaten burada oturuyoruz” dedi.

Lütfü Armutçu isimli vatandas da Kurban Bayrami’nin hayirlara vesile olmasi temennisinde bulunarak, “Allah herkesin kurbanini kabul etsin. Güzel gidiyor. Pursaklar tesisinde kestirdik, tertemiz çok güzel yeri var. Benim görüsüm dört dörtlük. 6 kisi tosun kestik. 60 bin liraya aldik, biraz pahali ama her sey pahali. Ben 3 senedir burada kesiyorum. Tesis hosumuza gidiyor, helal kesim, temiz. Hizmet mükemmel” diye konustu.

Kaynak: İHA