Pendik'te Kaçan Kurbanlik Danayi At Sirtinda Kovboy Gibi Aradi

Pendik’te bir vatandas, kaçan kurbanlik danasini kovboy gibi at sirtinda aradi. Danayi yakalamak için özel bir ekip olusturan vatandaslarin arama çalismalari dronla görüntülendi.

Pendik'te Kaçan Kurbanlik Danayi At Sirtinda Kovboy Gibi Aradi
Olay, geçtigimiz gün saat 16.00 siralarinda Pendik’te Kurna köyde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Fatih Yilmaz Gebze’den aldigi kurbanlik danayi Kurna köye getirdi. Baglanan kurban ipini kopararak kaçti. Kaçan kurbanlik dana ormanlik arazide kayboldu. Yilmaz ve diger kurban sahipleri kaçan danayi yakalamak için çalisma baslatti. 2 atli 3 araç ve 5 yaya olarak kaçan danayi arama çalismalari devam ediyor. Yilmaz, 450 kilo agirliginda 65 bin TL degerindeki kurbanligi at sirtinda kovboy gibi ariyor. Öte yandan, arama çalismalari havadan görüntülendi.

“Dün geceden beri uyumadik”

Kurban sahibi Fatih Yilmaz, “Gebze Mudarli köyünden dün saat 15.00 gibi kurbanlik danamizi Pendik Kurna köye gönderdik. Bahçemizde kurbanimizi kesmeyi düsünüyorduk. Kurbanimizin videosunu attilar, baglamislar. Kurbanimiz dün saat 16.00 sularinda ipini kopararak kaçmis. Dün 16.00’dan bu yana ariyoruz. 2 atli, 5 kisi yaya, 3 arabayla Pendik’te Kurna köyü, Kurtdogmus köyü bölgesinde ariyoruz. Dün geceden beri ariyoruz gece hiç uyuyamadik. 450 kilo agirliginda 6 hisselik 65 bin TL degerinde bir kurbandi. Kesmek nasip olmadi, söz verdik bulursak kurban edecegiz. Umutlarimiz da tükeniyor, hava da gördügünüz gibi sisli, görüs mesafemiz bayagi düstü. Gece bir gördük ama karanlikta kayboldu. Insallah bulacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA