Osmangazi'de Hijyenik Kurban Kesimi

Bursa’nin Osmangazi ilçesinde vatandaslar, kurban ibadetlerini Osmangazi Belediyesi tarafindan 24 farkli noktada hazirlanan kurban kesim yerlerinde güvenli ve hijyenik bir ortamda yerine getirdi. Belediye ekipleri, kesim yerlerinde aninda temizlik çalismasi yaparak kötü görüntülerin olusmasina izin vermedi.

Osmangazi'de Hijyenik Kurban Kesimi
Vatandaslarin kurban vecibelerini saglikli ve güvenli bir ortamda yerine getirebilmeleri için günler öncesinden hazirliklarini tamamlayan Osmangazi Belediyesi, çalismalarini bayram süresince 7/24 sürdürecek.

Bayram namazinin ardindan kurban kesim noktalarina giden vatandaslar, büyük bir cosku içinde ibadetlerini yerine getirmeye basladi.

Osmangazi genelinde Veysel Karani Modern Kurban Satis Tesisi basta olmak üzere 24 farkli noktada bulunan modern pazar alanlari kurban kesim yeri olarak düzenlenirken, vatandaslar güvenli ve temiz bir ortamda kurbanlarini kesme imkâni buldu.

Kesim yerlerinde aninda temizlik

Vatandaslarin kurban kesimi sirasinda hiçbir olumsuzluk yasamamasi için tüm imkânlarini seferber eden Osmangazi Belediyesi, özellikle kesim alanlarindaki temizlige büyük özen gösteriyor. Kesim yerlerine musluklar yerlestirilerek vatandaslarin su ihtiyaçlari giderilirken, pazar alanlarinda hazir bekletilen su tankerleri de kesimler sirasinda sik sik yikama çalismasi yapti. Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, çöp konteynirlari ile kurban atiklarini topladi. Vatandaslara kurban atiklarini koymalari için çöp posetleri de dagitan ekipler, belirlenen noktalar disinda kurban kesmemeleri konusunda uyarilarda bulundu.

Vatandas hizmetten memnun

Bayram namazini kildiktan sonra ilçede belirlenen kesim yerlerine giden vatandaslar, kurbanlarini temiz ve düzenli bir ortamda kestiklerini belirterek, hizmetlerinden dolayi Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar ve belediye ekiplerine tesekkür etti. Kesim yerlerinde her türlü ihtiyaçlarinin karsilandigini ifade eden vatandaslar, “Daha önce sokak aralarinda, kötü bir ortamda kurban kesiyorduk. Simdi ise kapali pazar alaninda tertemiz bir sekilde kurbanlarimizi kesme imkani buluyoruz. Kesim sirasinda ihtiyacimiz olan, su, elektrik, poset, konteynir gibi her türlü hizmet saglaniyor. Belediye görevlileri, kesim sirasinda sürekli temizlik çalismasi yapiyor. Bizlere böyle güzel bir ortami hazirlayan ve ibadetimizi rahat bir sekilde yerine getirmemizi saglayan bütün yetkililere tesekkür ediyoruz.” diyerek duygularini dile getirdi.

Dündar: “Tüm imkânlari seferber ettik”

Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar da vatandaslarin Kurban Bayrami’ni huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için her türlü tedbiri aldiklarini belirterek, bayram süresince 24 farkli kesim noktasinda bin 150 personel ve 133 araçla vatandaslarin hizmetinde olacaklarini söyledi.



Zabita, Temizlik Isleri, Çevre Koruma ve Kontrol, Park Bahçeler ve Fen Isleri Müdürlügü ekiplerinin mesai gözetmeksizin hizmet verecegini ifade eden Baskan Dündar, “Kestigimiz kurbanlari Allah kabul etsin. Osmangazi Belediyesi olarak bayram süresince tüm imkânlarimiz ile vatandaslarimizin yanindayiz. Ekiplerimiz, herhangi bir olumsuzluk yasanmamasi için mesai gözetmeksizin vatandasimizin hizmetinde olacak. Geçtigimiz yillarda oldugu gibi bu yil da bayramin huzur ve güven içinde geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

Osmangazi’de kurban kesim yerleri

Osmangazi’de yasayan vatandaslar kurbanlarini kesebilecekleri yerler söyle:

Veysel Karani, Geçit Pazari, Baglarbasi, Kükürtlü, Yesilova, Emek, Dikkaldirim, Küçükbalikli, Hamitler, Doganevler, Alacahirka, Sirameseler, Yunuseli, Geçit Hayvan Pazari, Çirishane, Soganli, Yenibaglar, Hürriyet, Ziraat Pazari, Panayir, Yenikent Pazar Alani, Yunuseli/Akyildiz, Alemdar Semt Pazari, Demirtas Pazar Alani

Vatandaslarin bayram süresince ihtiyaç duymalari halinde 444 16 01 ve 270 70 88 telefon numaralarini arayarak yardim isteyebilecekleri belirtildi.
Kaynak: İHA