KKTC'de Kaçak Et Operasyonu Açiklamasi 1 Tondan Fazla Kaçak Et Ele Geçirildi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) iki kasap dükkanina düzenlenen operasyonda 1 tonu askin kaçak et ele geçirildi. Olayla ilgili KKTC Kasaplar Birligi Baskani Halil Akbiçak ve Tansel Et Pazari’nin isletmecisi Tansel Dagasaner gözaltina alindi.

KKTC'de Kaçak Et Operasyonu Açiklamasi 1 Tondan Fazla Kaçak Et Ele Geçirildi
Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC), polis kaçak et operasyonu düzenledi.

Baskent Lefkosa’nin Küçük Kaymakli bölgesinde faaliyet gösteren Akbiçak Kasap ve Tansel Et Pazari’na 23 Haziran’da Gümrük Dairesi, Veteriner Dairesi ve polis ekipleri tarafindan baskin yapildi.

Yapilan kontrolde Akbiçak Kasapta, 563 kilo kemikli sigir eti ve 366 kilo karkas kuzu eti, Tansel Et Pazari’nda ise 387 kilo kemikli sigir eti ele geçirildi. Etlerin KKTC’deki bir mezbahada kesilmedigi ancak üzerinde Veteriner Dairesi’ne ait sahte mühür vuruldugu ortaya çikti.

Bir tonu askin ete imha edilmek üzere el konulurken, Akbiçak Kasap’in sahibi ve ayni zamanda Kasaplar Birligi Baskani Halil Akbiçak ile Tansel Et Pazari’nin isletmecisi Tansel Dagasaner gözaltina alindi.

Akbiçak ifadesinde, dükkaninda ele geçirilen etleri A.Ü.’den aldigini itiraf etti. Sorusturma amaçli 2 gün süreyle Lefkosa Polis Müdürlügü hücrelerinde tutulan zanlilar dün Lefkosa Kaza Mahkemesi’ne çikarildi. Zanlilar “sahte belge düzenleme ve gümrüksüz mal tasarrufu” suçlarindan yargilanmak üzere adli kontrol sarti ve kefaletle serbest birakildi. Kaçak et sorusturmasi kapsaminda aranan baska sahislarin da oldugu aktarildi.
Kaynak: İHA