Gurbetçiler, Aileleriyle Birlikte Bayram Yapmak Için Türkiye'ye Geldi

Yaz tatilini ve Kurban Bayrami’ni Türkiye’de geçirmek isteyen gurbetçiler, Edirne’deki Kapikule Sinir Kapisi’ndan ülkeye giris yapmanin sevincini yasiyor.

Gurbetçiler, Aileleriyle Birlikte Bayram Yapmak Için Türkiye'ye Geldi
Yillik izinlerini ve Kurban Bayrami’ni memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçilerin Edirne Kapikule Sinir Kapisi’ndan yurda gelisleri sürüyor. Yurda giriste bütün yorgunluklarinin geçtigini söyleyen gurbetçiler, günler süren yolculugun ardindan Türkiye’ye ulasmanin mutlulugunu yasiyor. Sinir kapilarindan giris yaparken Türk bayragini görünce duygu dolu anlar yasadiklarini anlatan gurbetçiler, Türkiye’nin hasretiyle yasadiklarini söyledi.

Kapikule Sinir Kapisi’ndan Türkiye’ye girislerin önümüzdeki günlerde daha da artmasi bekleniyor.

"Vatanda gelmek her seye bedel"

Çok yorucu ve üzücü bir yolculuk geçirdiklerini vurgulayan Aysun Yildiz, vatan topragina ayak bastiktan sonra bütün yorgunluklarinin geçtigini belirterek, "Vatanimiza geldigimiz için çok mutluyuz. Bütün Müslümanlarin Kurban Bayrami’ni kutluyorum. Bulgaristan’da aracimiz bozuldu ama dedigim gibi vatana gelmek her seye deger. Rabim bütün Müslüman alemini korusun insallah" dedi.



"Ülkeye girdigimizde yorgunlugumuzu unutuyoruz"

Kurban Bayrami’nin ülkede geçirmek için geldigini ifade eden gurbetçi vatandaslardan Murat Yildiz, Türkiye’ye giriste bayragi gördüklerinde yolarda çektikleri bütün zorluklari unuttuklarini kaydetti.

Yildiz, "Iki gündür arabamiz yolarda bozuldu ama ülkeye, topragimiza ayak bastigimizda yorgunlugumuzu unutuyoruz ve çok mutlu oluyoruz. Burada ailemizle birlikte bayrami geçirecegiz. Bütün Müslüman âleminin Kurban Bayrami kutlu olsun" diye konustu.

Kaynak: İHA