Fransa'daki Polis Karsiti Protestoda 31 Gözalti

Fransa’da polisin 17 yasindaki bir genci öldürmesinin ardindan patlak veren protestolarda en az 31 kisi gözaltina alindi.

Fransa’nin Nanterre kentinde ’dur’ ihtirana uymayan 17 yasindaki Nael M.’nin polis tarafindan yakin mesafeden vurularak öldürülmesinin ardindan patlak veren protestolarda çok sayida kisi gözaltina alindi. Fransa Içisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, gece saatlerinde patlak veren protestolarda en az 31 kisinin gözaltina alindigi ifade edilerek, sükunet çagrisinda bulunuldu. Içisleri Bakanligi, protestolarin ardindan Paris bölgesinde 2 bin polisin seferber edildigini açikladi.



“Müdahalenin kurallar dahilinde olmadigini görüyoruz”

Nael M.’nin ailesinin avukati Yassine Bouzrou, "Elinizde çok net bir video var. Bir polis memuru 17 yasinda bir genci öldürdü. Müdahalenin kurallar dahilinde olmadigini görüyoruz" ifadelerini kullanarak, ailenin polisler hakkinda cinayet, cinayete yardim ve yataklik ile yalan tanikliktan suç duyurusunda bulundugunu söyledi.



Ölen genç için Ulusal Meclis’te 1 dakikalik saygi durusu

Olayin ardindan milletvekilleri Ulusal Meclis’te bir dakikalik saygi durusunda bulundular. Basbakan Elisabeth Borne yaptigi açiklamada, polisin müdahalesi için "kurallara uygun olmadigi açikça görülüyor" dedi.

Çevredekiler tarafindan kaydedilen görüntülerde, polisin, 17 yasindaki Nael M.’nin kullandigi sari renkli otomobili durdurdugu ve gencin hareket ettigi sirada polisin yakin mesafeden ates ettigi görüldü.

Kaynak: İHA