Çolakbayrakdar, Kurban Kesim Ve Satis Yerini Ziyaret Etti

Kurban kesim ve satis yerini ziyaret ederek vatandaslarla bulusan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, “Her geçen yilda bir önceki yillarda edinmis oldugumuz tecrübenin üzerine ekleyerek gidiyoruz” dedi.

Çolakbayrakdar, Kurban Kesim Ve Satis Yerini Ziyaret Etti
Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet Bülbül Pinari Mevkiinde 130 bin metrekare alana kurulan ve Kayseri’de tek, Türkiye’de sayili olan kurban kesim ve satis yerini ziyaret ederek, vatandaslarla bir araya geldi. Burada vatandaslarla sohbet eden Baskan Çolakbayrakdar, talepleri yerinde dinledi.

“Her geçen yilda bir önceki yillarda edinmis oldugumuz tecrübenin üzerine ekleyerek gidiyoruz"

Gazetecilere açiklamalarda bulunan Çolakbayrakdar, “Bugün için aldigimiz randevularda bugün için kesilmesi gereken 330 tane kesilmesi gereken büyükbas hayvan vardi. Suana kadar da yariyi geçtik. Demek ki disiplinli ve planli bir sekilde kurbanliklar kesiliyor. Allah kabul etsin. Rabbim saglik ve huzur içerisinde nice nice bayramlara ulastirmayi nasip etsin. Bu olusturdugumuz alanda bizim 10’uncu yilimiz. Burada ciddi bir tecrübe ve birikim var. Her geçen yilda bir önceki yillarda edinmis oldugumuz tecrübenin üzerine ekleyerek gidiyoruz. Bu yilda hijyenik bir ortamda, vatandaslarimiz herhangi bir kargasaya mahal vermeksizin kurbanliklarini ve randevularini aldilar. Hangi saatte, hangi ünitede kurbanliklarinin kesilecegini bilerek buraya gelip siralarini bekliyorlar. Isin en önemli tarafi kurban ibadetinin ibadet suuru içerisinde yapiliyor olmasi ve veteriner kontrolünde yapiliyor olmasi. Sabahtan beri kesilen kurbanlarin içerisinde bir tane tüberküloz vakasina rastlanmis ve orada da veteriner hekimler müdahale etmisler. O hayvan alindi ve kurban imha edildi” ifadelerini kullandi.

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, vatandaslara ekmek arasi kavurma da ikram etti.
Kaynak: İHA