Çanakkale'de Depremzedelerle Bayramlasma Töreni Düzenlendi

Çanakkale’de Kurban Bayrami dolayisiyla Hüseyin Akif Terzioglu Yurdu’nda kalan depremzede vatandaslarla bayramlasma töreni düzenlendi.

Çanakkale'de Depremzedelerle Bayramlasma Töreni Düzenlendi
Çanakkale’de düzenlenen bayramlasma törenine katilan Içisleri Bakan Yardimcisi Bülent Turan, Türkiye’nin bir süre önce çok büyük bir aci yasadigi depremde çok sayida kisinin hayatini kaybettigini, ülkenin büyük bir felaketle karsi karsiya kaldigini belirterek, "O afetten sonra devletimiz tüm imkanlariyla süreci yönetip insaat sürecini baslatip depremzedelerimizin evlerini insaatina baslandi. Su an Çanakkale’miz basta birçok ilimizde oradaki kardeslerimizi misafir ediyoruz. Çanakkale’mizde çok sayida misafirimiz var deprem bölgesinden gelen. Bugün bayramlasmamizi kardeslerimize ayirdik. Ilk programimizi onlarla yapiyoruz. Onlar ev sahibi, biz misafirleriyiz. Çocuklariyla beraber hediyelestik, sohbet ettik. Dertlerine, davalarina gönül vermeye çalistik. Ama yüreklerin bir parçasini da kendi evlerinin oldugu yerlerde oldugunu bir daha gördük. Ümit ediyorum bir an önce insaat süreci biter. Oranin tekrar eski günlerine huzurlu, saglikli günlerine dönmesine imkan saglanir. O yüzden bugün dertlerini paylasmak, azaltmak için bir araya geldik. Kurban en özel günlerden bir tanesi. Yakinlasmak demek. Hem Rabbimize yakinlasmayi hem de kendi aramizdaki sosyal kesimlerin dertlerini anlamayi dinlemeyi ve yakinlasmayi saglayan günler demek. O yüzden biz bu yakinlasmanin ifadesi olarak Türkiye’mizin en dogusuyla, en batisinin, Malatyali’nin, Gazintepli’nin misafir oldugu bu güzel topraklarda beraber bayrami geçirmeye çalisiyoruz. Ben bu vesileyi basta depremzedelerimiz olmak üzere bütün milletimizin bayramini yürekten tebrik ediyorum. Saglik, afiyet içerisinde, kazasiz, belasiz nice bayramlara ulasmayi ümit ediyorum” dedi.

Bayramlasma programina; Içisleri Bakan Yardimcisi Bülent Turan, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, CHP Çanakkale Milletvekili Ismet Güneshan, 27. Dönem AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, Çanakkale Bogaz ve Garnizon Komutani Tugamiral Mustafa Turhan Ecevit, Il Emniyet Müdürü Celal Tasci, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Bati Marmara Grup Komutani Yarbay Ercan Oran, daire müdürleri ve vatandaslar katildi.

Protokol üyeleri, Kurban Bayrami dolayisiyla Çanakkale’deki Hüseyin Akif Terzioglu Yurdunda kalan depremzede vatandaslari ziyaret etti.
Kaynak: İHA