Besiktas'ta Zincirleme Kaza Açiklamasi Otomobil Kadinin Üstünden Geçti

Besiktas’ta üç aracin karistigi zincirleme kazada, en öndeki aracin çarptigi kadin agir yaralandi. Ambulansla hastaneye kaldirilan kadinin hayati tehlikesinin bulundugu ögrenildi. Çevredeki vatandaslar ise caddede yaya geçidi, trafik lambasi ya da alt-üst geçit bulunmadigi için benzer kazalarin sürekli yasandigini söyledi.

Besiktas'ta Zincirleme Kaza Açiklamasi Otomobil Kadinin Üstünden Geçti
Olay, Besiktas Dereboyu Caddesi üzerinde saat 17.00 siralarinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, orta yaslarda kimligi henüz belli olmayan bir kadin yaya geçidi ve trafik isiklarinin bulunmadigi yolda refüjün korkuluklarindaki bosluktan faydalanarak yolun karsisina geçmek istedi. Kadin bir anda yola atlayinca seyir halinde olan 34 BNB 980 plakali aracin sürücüsü Mehmet Akbalik ani bir fren yapti ancak mesafenin çok kisa olmasi sebebiyle duramadi ve kadina çarpti. Kadin çarpmanin etkisiyle yere düserken, arkadan gelen 34 CAY 688 ve 16 BS 302 plakali araçlar da duramayip Akbalik yönetimindeki otomobile çarpti. Akbalik’in araci bu çarpma sonucu sürüklenerek yerdeki kadinin üzerinden geçti. Kazayi gören vatandaslar kadinin yanina geldi ve saglik ekiplerine haber verdi. Ihbar üzerine olay yerine saglik, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Kadin agir yaralandi

Bir süre sonra kaza yerine gelen saglik ekipleri, yarali kadina ilk müdahaleyi olay yerinde yapti. Kazada agir yaralandigi ögrenilen kadin, ambulansla hastaneye kaldirildi. Tedavi altina alinan kadinin hayati tehlikesinin bulundugu ögrenildi.

“Bir anda önüme çikti. Frene bastim ama yetisemedim”

Bir anda yola atlayan kadina çarpmamak için elinden geleni yaptigini ancak mesafenin kisa olmasi nedeniyle duramadigini söyleyen Mehmet Akbalik isimli sürücü, “Yaya birden önüme çikti, vurdum. Arkadaki araç da hizli geliyordu, o da bana vurdu. Bir üst geçit yok, lamba yok; buradan yayanin geçmesi zaten çok absürt bir sey. Bir anda önüme çikti. Frene bir hayli bastim. Fren izleri belli zaten ama yetisemedim” dedi.



“Kadin aracin altinda kaldi”

Kazayi anbean gördügünü belirten Kahraman Kici isimli vatandas ise, “Ben arabada oturmus, otelden misafirlerimin çikmasini bekliyordum. Bu arkadas bir kere vurdu, ondan sonra arkadan gelen arkadaslar da ona vurunca kadin altinda kaldi. Çok ani oldu. Altinda kalinca biz de kostuk” diye konustu.



“Ben de fren yaptim ama duramadim”

Kazaya karisan araçlardan birinin sürücüsü Aziz Kaya da, “Ben normal seyrimde giderken, aniden fren yapti. Ben de fren yaptim ama duramadim. Aracimda hasar var ama Allah’a sükür bende bir sey yok” seklinde konustu.



“Ölüm geçidi diyebiliriz”

Ayni yerde sürekli kazalarin oldugunu ve artik önlem alinmasi gerektigini söyleyen Hasan Arpaci isimli esnaf ise, “Burada devamli kaza olur. Refüje çikarlar, karsiya geçene vururlar. Burayi kapatmalari lazim. Buraya yakin bir yere üst geçit yapmalari lazim. Insanlarin geçememesi için demirlerin kapatilmasi lazim ya da demirleri daha yüksek yapsinlar. Buraya ölüm geçidi diyebiliriz. Insallah ölmemistir. Gördüm ve neredeyse kriz geçirdim. Yerde dümdüz yatiyordu. Üzerinden araba geçerken gördüm. Psikolojim allak bullak oldu” ifadelerini kullandi.

Araçlar kaldirildi, trafik normale döndü

Kazanin ardindan ortadaki araçtan yola yüksek miktarda akaryakit döküldü. Bunun üzerine ekipler yeni kazalarin yasanmamasi için yola kum döktü. Kazaya karisan araçlar çekici yardimiyla kaldirilirken, trafik de yeniden normal seyrine döndü.
Kaynak: İHA