Bayramda Kuzey Ege'de Çadir Ve Karavan Kamplari Doldu

9 günlük Kurban Bayrami tatilinde Kuzey Ege’deki karavan ve çadir kamp alanlarinda doluluk yasaniyor. Iç turizmin önemli destinasyonlarindan Kuzey Ege’de tatillerini geçirmek isteyenler, çadir ve karavan kamplarinda yogunluk olusturdu.

Bayramda Kuzey Ege'de Çadir Ve Karavan Kamplari Doldu
Balikesir’in Ayvalik ilçesi ile Çanakkale’nin Ayvacik ilçesi Küçükkuyu beldesi arasindaki 145 kilometrelik sahil seridini kapsayan Kuzey Ege’ye tatilcilerin ilgisi artiyor. Bölgedeki kamp alanlarina çadiriyla ve karavani ile gelerek konaklayanlardan gecelik kisi basi 250-300 lira kisi basi ücret aliniyor. Edremit Körfezi’nin en önemli tatil yerlerinden Burhaniye’deki Altin Kamp’ta konaklayanlarin sayisi 500’ü buldu.

Tatilciler, kus ve böcek sesleri arasinda agaçlarin gölgesinde tatil yapmaktan mutlu olduklarini söylerken, Altin Kamp Isletmecisi Atilla Altin su anda 500 kisiyi agirladiklarini anlatti ve bayram için de yogunlugun daha da artacagini söyledi.

9 yildan beri kampa geldiklerini anlatan Yakup Akgün, 2014 yilindan beri Altin Kamp’a geliyoruz. Burada, her sey güzel. Doga kus sesi, civilti sesleri, insanlarin nesesi güler yüzü hiç degismedi. Herkesi Altin Kamp’a bekliyoruz” dedi.

Ozan Köse de, “Biz Ankara’dan geliyoruz Altin Kamp için. Ilk deneyimimizdi bizim için. Doganin, ormanin içinde güzel bir deneyim oldu. Üçüncü günümüz ve bir hafta daha burada kalacagiz. Kizimin da ilk kamp deneyimi. Burada olmaktan çok mutluyuz. Çok keyifliyiz” dedi.

Hasan Uslu ise, “Buraya üçüncü gelisimiz. Geçen bayramda da buradaydik. Bizim için bayramda en iyi yerin burasi oldugunu düsündük. Temiz hava. Gölgelik çok güzel. Buradaki agaçlar muhtesem. Ikinciyedir geliyoruz. Bayildik buraya. Bursa’dan geliyoruz. Yakin bize. Gelisimiz buraya rahat oluyor. Bayramda en iyi yerin burasi olacagini düsündük” diye konustu.

Isletmeci Atilla Altin da, "Altinkamp’ta bizim sezonumuz biraz yavas basladi.

Ama simdi bayramla beraber hizlaniyor. Su an kapasitemiz yüzde 90’a yaklasiyoruz. 500 kisi var asagi yukari. Tabii bayram baslayinca daha çok kisi gelecek. Onu bekliyoruz. Kimisi iste bayramda ailesi ile beraber geçirdikten sonra buraya gelecek. Ama, doluluk oranimiz gayet iyi. Biraz daha da yerimiz var. Herkesi bekliyoruz. Iyi tatiller diliyoruz. Edremit Körfezi’nde Burhaniye Ören’i daha tanitmak istiyoruz. Buranin dogal güzelliklerini en fazla kisiye hizmet olarak vermek istiyoruz. Tabii ki bizim müsterimiz buraya dogaya yakin bir ortam oldugu için tercih ediyorlar. Iste kus sesleri, böcek sesleri, yesillik, denize yakin olmak; bunlari onlara sunuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA