Bati Karadeniz Üniversiteler Birligi Dönem Toplantisi BSEÜ Ev Sahipliginde Gerçeklestirildi

Bilecik Seyh Edebali Üniversitesinin (BSEÜ) ev sahipligini yaptigi Bati Karadeniz Üniversiteler Birligi Dönem Toplantisi gerçeklesti.

Bati Karadeniz Üniversiteler Birligi Dönem Toplantisi BSEÜ Ev Sahipliginde Gerçeklestirildi
Temel amaci üniversitelerarasi ortak bilimsel çalismalar yapmak, lisansüstü programlar açmak, ön lisans, lisans ögrencilerinin ve ögretim elemanlarinin karsilikli degisimini desteklemek, daha kaliteli bir egitimi hedeflemek amaciyla kurulan birligin dönem toplantisi açilis konusmasini BSEÜ Rektörü Prof. Dr. Sükrü Beydemir gerçeklestirdi.

Prof. Dr. Beydemir, Bati Karadeniz Üniversiteler Birligi dönem toplantisinin BSEÜ ev sahipliginde gerçeklestirilmesinden dolayi mutluluk duydugunu belirterek, üniversitenin mevcut durumu, gerçeklestirilen çalismalar ve ileriye dönük projeler hakkinda bilgi verdi.

Toplantida; gündeme dair degerlendirmeler yapilirken; saglik alaninda ögrencilerin kamu hastanelerinde uygulama yapmalari, bilgi islem ve yazilim alaninda is birligi imkânlari, laboratuvar analizlerinde indirim imkanlari, ortak AB proje ekibinin olusturulmasi, uluslararasi ögrenci dil okulu ve ögrenim ücretleri, ögrenci ve personel yemek ücretleri, lisans ve ön lisans programlarina kosulsuz çift anadal uygulamasi gibi konular ele alindi.

Üniversitelerin ortak çalisma planlari üzerine fikir alisverisinde bulunulurken, görüs ve öneriler degerlendirildigi toplantiya; Cumhurbaskani Basdanismani Prof. Dr. Sadettin Hülagü, ayni zamanda Birlik Dönem Baskani da olan Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alisarli, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çaglar, Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Saglik ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas katildi.

Program hatira fotografi çekiminin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA