Sigacik'ta Bayram Öncesi Valiz Sesleri Duyulmaya Basladi

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Izmir’in Seferihisar ilçesindeki Sigacik Mahallesi’nde, Kurban Bayrami öncesi turizm hareketliligi artti. Bayramin birinci günü pansiyonlarin dolmasi, ikinci günü ise günü birlik tatilcilerle ilçede tatil yapanlari sayisi 1 milyona ulasmasi bekleniyor.

Sigacik'ta Bayram Öncesi Valiz Sesleri Duyulmaya Basladi
Türkiye’nin göz bebegi tatil bölgelerinden biri olan Izmir Sigacik, her bayram öncesi oldugu gibi Kurban Bayrami arifesinde de tatilcileri agirliyor. Essiz denizi, lezzetleri ve konaklama imkanlariyla tatilcilerin gözde merkezlerden biri olan Sigacik, bayram arifesinde dolmaya basladi.

Özellikle Kaleiçi tatilcilerin ugrak mekani olurken, Akkum Plaji ve Ekmeksiz Plaji denize girmek isteyenlerin adresi oldu. Ilçede faaliyet gösteren oteller ise yüzde 85 oraninda doluluga ulasti. Bayramin ikinci günü günü birlik tatilcilerle birlikte Sigacik’ta 1 milyon kisinin tatil yapmasi bekleniyor.

"Valiz seslerini duymaya basladik"

Sigacik’ta pansiyon isletmeciligi yapan Melek Çirban, "Kurban Bayrami hafta sonu itibariyle yogunluk basladi.

Valiz seslerini duymaya basladik. Aslinda daha erken baslardi ama seçimler ve okullarin geç kapanmasi biraz sezonun geç baslamasina sebep oldu. Sigacik diger tatil beldelerine göre fiyatlarimiz daha çok uygun. Sigacik’in ortami güzel, yemekleri güzel, denizi güzel, eglencesi güzel daha ne olsun" ifadelerini kullandi.

Sigacik’ta isletmeci Hacer Ecer ise "Sezon henüz baslamadi diyebiliriz ama bayram öncesi tatilciler gelmeye basladi.

Benim bu sene ikinci sezonum geçen sezonda  bayram itibariyle yogunluk baslamisti. Sigacik’in fiyatlari gerçekten çok uygun gelen müsteriler gerçekten bu fiyat mi diye sordugu oluyor" dedi.

Kaynak: İHA