Çadirda Hazirlandigi LGS'deki Basarisiyla Umut Oldu

Depremin vurdugu Hatay’in Samandag ilçesinde yasayan Yagmur Özçelik, çadirda hazirlanarak girdigi LGS’de sadece bir yanlis 89 dogru yapti ve basarisiyla takdir topladi.

Çadirda Hazirlandigi LGS'deki Basarisiyla Umut Oldu
6 Subat tarihinde meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerde 11 il içinde en büyük yikim Hatay’da meydana geldi. Samandag ilçesinde deprem nedeniyle birçok insanin hayati olumsuz etkilendi. Ilçede yasayan Yeter ve Tekin Özçelik çiftinin kizlari 14 yasindaki Yagmur Özçelik, 2023 yili Liselere Geçis Sinavi’na (LGS) 5 kisilik ailesiyle birlikte kaldigi çadirda hazirlanarak girdi. Tüm olumsuzluklara ragmen bir an olsun ders çalismaktan vazgeçmeyen Özçelik, LGS sinavinda 89 dogru 1 yanlis yaparak basari elde etti ve 0,16’lik yüzdelik dilim içerisinde yer aldi. Elde ettigi basariyla Hatay halkina umut olan Özçelik, basarisiyla takdir topladi.

“Çadirda ders çalismak zor oluyordu”

Çadirda kalabalik içerisinde ders çalismanin zorluguna dikkat çeken Yagmur Özçelik, “Deprem geceleyin olmustu, sabahleyin hiçbir seyin farkinda degildik. Gece depreme yakalandik, 2 tane deprem oldu. Daha sonrasinda sag bir sekilde asagi indik. Sonra 15 gün arabada kaldik, daha sonrasinda çadirlar yapildi. Ben LGS sinavina genel olarak çadirda çalistim. Daha sonrasinda bize kaynaklar verildi.

Elimdeki kaynaklari çadirda çözmeye çalistim. Çadirda ders çalismak zor oluyordu, akrabalarimiz vardi. Yani herkesi susturamazdik, çok kalabalik arasinda çalismak zorunda kaliyordum. Ondan dolayi bazen çadirdan çikip arabada ders çalismaya çalisiyordum. Zor sartlarda çalistim ve 90 soruda 89 dogru, 1 yanlis çikti” dedi.



“Ben tip okumayi istiyorum”

Çadirda ders çalismayi hava sartlarinin olumsuz etkilediginin altini çizen Özçelik, tip okumayi hedefledigini belirterek, “Çadirlar çok sicakti bazen de çok soguktu. Hiçbir ortasi olmuyordu. O hava etkiledi beni. Biraz karanlik ve dardi. Ben yagmurlu günleri severim ama sorun çadirin su geçirmesiydi. Gelecekte kendimi daha da gelistirmek istiyorum. Ben tip okumayi istiyorum, insallah kazanirim” ifadelerini kullandi.

Kizlarinin basarisi ile gurur duyuyorlar

Zor sartlarda ve deprem korkusu altinda kizinin elde ettigi basarisindan mutlu oldugunu anlatan Yeter Özçelik, “Kizimin basarisiyla gurur duyuyorum, çok zor sartlar altinda çalisti. Hem gürültü hem de korkusu vardi. Depremin ardindan 15. gününde kendi imkanlarimiz ile çadir kurduk. Içinde yasamaya basladik. Hala geceleri çadirda kaliyoruz. Gündüzleri de evimizin alt katinda zaman geçiriyoruz. Kizim, egitim hayatina basladi baslayali basariliydi. Çok zor sartlar altinda çalisti, çok sükür basardi” ifadelerine yer verdi.

Kizinin basarisinin tesadüf olmadigina dikkat çeken baba Tekin Özçelik, “Beni çok mutlu etti, çok gururlandirdi. Kizimin basarisi bir tesadüf degildir, kizimin hedefiydi zaten” seklinde konustu.

Kaynak: İHA