Vali Çiçek Ve Baskan Büyükkiliç, Akkisla Yogurt Bayrami Ve Kilim Festivali'nde Vatandasla Bulustu

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Akkisla Geleneksel Yeni Yogurt Bayrami ve Kilim Festivali’ne katildi.

Vali Çiçek Ve Baskan Büyükkiliç, Akkisla Yogurt Bayrami Ve Kilim Festivali'nde Vatandasla Bulustu
Yogurdu, kilimi ve gilaburusuyla meshur, kadirsinas insanlarin diyari Akkisla’yi ziyaret eden Baskan Büyükkiliç, burada Akkisla Geleneksel Yeni Yogurt Bayrami ve Kilim Festivali’ne katildi.

Geleneksel Yeni Yogurt Bayrami ve Kilim Festivali’ne Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in yani sira Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Saban Çopuroglu ve Sayin Bayar Özsoy, Akkisla Kaymakami Salih Kartal, AK Parti Kayseri Il Baskani Fatih Üzüm, ilçe belediye baskanlari ve çok sayida vatandas katildi.

Burada çiçek ve davul, zurnalarla karsilanan Baskan Büyükkiliç ve Vali Çiçek, vatandaslarla bol bol sohbet etti. Amatör spor takimi Akkisla Spor Kulübü futbolculari tarafindan ‘Büyük Baskan’ sloganlari ile karsilanan Baskan Büyükkiliç’a plaket de takdimi edildi. Amatör spora desteklerin sürecegini ifade eden Büyükkiliç, stantlari gezdikten sonra program alanina geçti.

Mehter marslari ile baslayan program, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi okunmasiyla devam etti.

Baskan Büyükkiliç’a “hizmet” tesekkürü

Akkisla Belediye Baskani Ayhan Arslan açilis konusmasinda bu kültürü geleneksel hale getirip, yasatmaya çalistiklarini belirterek, Akkisla’nin kirsalda altin çagini yasadigini vurgulayip, Baskan Büyükkiliç’a hizmetlerinden ve desteklerinden dolayi tesekkür etti. Akkisla Kaymakami Salih Kartal da, festivalin birlik ve beraberlige katki saglamasini temenni etti.

“Festivaller birlik, beraberlik vesilesidir”

Daha sonra kürsüye davet edilen Baskan Büyükkiliç, 16 ilçe belediye baskaninin dayanisma içerisinde el ele, gönül gönüle çalistiklarini söyleyerek, “Festivaller birlik, beraberlik vesilesidir. Burada her yas grubundan el ele, gönül gönüle vermek üzere bir araya gelmis durumdayiz. Birbirimizi kucakliyor, birbirimize dua ediyoruz” dedi.

Büyükkiliç, Vali Gökmen Çiçek ile Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki’ye emeklerinden ve hizmetlerinden dolayi tesekkür ederek, söyle konustu:

“Dinamik, hizli bir sekilde sorun çözen yaklasim içerisinde sehrimizde bizlerle el ele gönül gönüle çalismalar sürdürüyor. Kendisini tebrik ediyorum. Tabi ki Mehmet Özhaseki bakanimizin, tecrübesiyle, birikimiyle, sehrimize olan sevdasiyla Sayin Cumhurbaskanimizin bakan olarak görevlendirilmis olmasi sehrimiz adina sevindiricidir. Nerede bir sikintimiz, problemimiz olsa, en ücra köseden en merkeze kadar hepsini bilen, dinleyen, anlayan yaklasim içerisinde sehrimize, ülkemize hizmet edecegine inaniyor, kendisine dua ediyor, hayirli ugurlu olsun diyoruz. Bu arada Sayin Cumhurbaskanimizin önderliginde yol arkadaslari olan Bakanlar Kurulumuz da ülkemize yakisti, ayni sekilde bakan yardimcilarimiz da, onlara da dua ediyoruz. Allah’a sükürler olsun artik Türkiye kabina sigmayan, dünyada kendisinden söz ettiren bir ülkedir. Ay yildizli Türk bayragimiz altinda vatanina, milletine, devletine, inancina sahip çikan ülke insanlari olarak bizler de birbirimize dua ediyoruz.”

Daha sonra ‘Festival Agasi’ seçilen AK Parti Kayseri Milletvekili S. Bayar Özsoy da, “Festival agaligi bizim üzerimize düstü. Biz de insallah Akkisla’miz için elimizden geleni yapacagiz, hayirli, ugurlu olsun” derken, AK Parti Kayseri Milletvekili Saban Çopuroglu ise Akkisla’ya her geldiklerinde güzel bir atmosferde ev sahipligi yapildigini belirterek, emegi geçenlere tesekkür etti.

“Büyüksehir belediye baskanimiz da onu bir kardesi gibi görüyor”

Daha sonra kürsüye davet edilen Vali Çiçek, buradaki coskuyu, birlik, beraberligi görmenin Kayseri Valisi olarak kendisini çok mutlu ettigini belirterek, “Akkisla Belediye Baskanimiza parantez açmak istiyorum. Akkisla için öyle bir çalisiyor ki alacagini Akkisla için aliyor. Büyüksehir Belediye Baskanimiz da onu bir kardesi gibi görüyor. Kaç sefer sahit olduk. ‘Baskanim sen beni kirmazsin, Memduh babam’ diyor, baskan da kirmiyor. Akkisla önümüzdeki dönemlerde çok güzel olacak” ifadelerini kullandi.

Yakin zamanda deprem afeti yasandigini hatirlatan Vali Çiçek, “Deprem bölgesinde hangi ile giderseniz gidin Kayseri denilince insanlar duygulaniyorlar. ‘Allah Kayseri’den, Kayserililerden razi olsun’ diyorlar. Iste Kayseri’yi Kayseri yapan bu yardim ruhu, bu yardim çigliklarina kimse yok mu demeden kosmasidir. Insallah oralarin ayaga kalktigini görecegiz” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Kayseri protokolü günün anisina hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA