Tozlu Açiklamasi Burasi Hasta Merkezli Saglik Merkezi

Erzurum Sehir Hastanesi Toplum Ruh Sagligi Merkezi, agir ruhsal hastaliklara sahip bireylerin sosyal hayata yeniden katilabilmelerine yardimci oluyor.

Tozlu Açiklamasi Burasi Hasta Merkezli Saglik Merkezi
Erzurum Saglik Müdürlügü’nün 2023 Nisan Halk Sagligi Bülteninde, agir ruhsal bozukluklar hem hastanin kendisi hem de bakim veren yakini için yasam kalitesini önemli ölçüde azaltan, uzun süreli tedavi ve özel ilgi gerektiren rahatsizliklar oldugunu ifade eden Uzm. Dr. Elif Özcan Tozoglu, “Bu hastalara hizmet sunmayi amaçlayan Toplum Ruh Sagligi Merkezleri, hastane yogunlugundan uzak, hasta merkezli ve kisiye özel tedavi planinin yapildigi, ilaçla tedavinin yani sira psikososyal tedavi yöntemlerinin de uygulandigi, hasta ve yakinlari ile uzun süreli ve nitelikli bir is birliginin saglandigi merkezlerdir.” dedi.

“Merkezde psikoegitimler veriliyor”

Toplum Ruh Sagligi Merkezleri’nde hizmet kullanicilarina bireysel ihtiyaçlarina göre degisecek biçimde; is-ugras terapisi, grup terapisi, ergoterapi çalismalari, spor ve beden egitimi çalismalari, ruhsal beceri egitimleri, kisi ve bakim verenlere yönelik psikoegitimler uyguladiklarini dile getiren Tozoglu, “Gezici ekiple hizmetle ev ve is yeri ziyaretleri yapilmaktadir. Ayrica Merkezimizde yürütülen vaka yöneticiligi uygulamasi ile hastalari bütüncül olarak degerlendirerek biyopsikososyal iyilik hallerini saglamaya yönelik hizmetler verilmektedir. Erzurum Sehir Hastanesi Toplum Ruh Sagligi Merkezi; agir ruhsal hastaliklara sahip bireylerin sosyal hayata yeniden katilabilmelerine yardimci olmak için uzman doktor, psikolog, ergoterapist, hemsire, sosyal hizmet uzmani, is-ugras terapisti ve yardimci saglik personelinden olusan bir ekiple 9 yildir hizmet vermektedir. Faaliyetlerimizden faydalanabilecek yakininiz varsa merkezimize bekliyoruz.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA