Seçer Açiklamasi 'Eskiden Kalma Borçlarimizi Bitirdik'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, belediyenin mali kaynaklarini dogru sekilde kullandigini belirterek, "Belediyenin bir yillik toplam geliri kadar borcu vardi. Yaptigimiz hizmetlerle önümüz açildi, bunlari ödedik” dedi.

Seçer Açiklamasi 'Eskiden Kalma Borçlarimizi Bitirdik'
Seçer, Kurban Bayrami ziyaretleri çerçevesinde Akdeniz ve Toroslar ilçelerindeki vatandaslarla bir araya geldi. Ilk olarak Akdeniz’in Akdam Mahallesi’ni ziyaret eden Baskan Seçer, burada vatandaslar ile bayramlasip, taleplerini dinledi. Seçer, Akdam Mahallesi’nin ardindan Hebilli Mahallesi’ne geçti. Baskan Seçer, Hebilli Mahallesi’nde halk oyunlari yarismasinda İçel 1.’si olan Igdir Ilkögretim Okulu ögrencilerinin halk oyunu gösterisi ile karsilandi. Mahalle Muhtari Cemal Tan, Baskan Seçer’e mahallelerine yapilan içme suyu ve yol hizmeti için tesekkür etti.

“Ilaçlama çalismalarinin fazlasi hem dogaya hem de mali kaynaklara zarar verir”

Seçer, Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi tarafindan yapmis olduklari yol çalismalariyla Hebilli yollarinin yag gibi aktigini ifade etti.

Vatandaslardan gelen ilaçlama sorulari üzerine konusan Seçer, “Iki günde bir ilaçlama çalismalari yapiyoruz. Fazla ilaçlamada dogru degildir. Hem mali kaynaklari bosa kullaniyoruz hem de havayi, suyu ve dogayi kirletiyoruz” ifadelerini kullandi. Baskan Seçer, bu konuda vatandaslara da görev düstügünden söz ederek, çevreyi temiz tutmanin önemine dikkat çekti.

“Akilli telefon kullanan her vatandasimiz ’Teksin’den bizlere ulasabilir”

"Benim yol arkadasim, bas danismanim" diyerek hayata geçirdikleri ’Teksin’ uygulamasini hatirlatan Baskan Seçer, “Akilli telefon kullanan her vatandasimiz ’Teksin’ uygulamasini indirip isteklerini, sikayetlerini veya taleplerini oraya bildirebilir” diye konustu.

Ilçelerde ve bagli mahallelerde yasayan vatandaslara yönelik olarak hizmet veren Dosthane-Refakatçi Evinin ne kadar önemli olduguna vurgu yapan Seçer, “Sehir hastanesine ameliyat olmak için kiziyla birlikte disaridan gelen bir vatandasimiz, ‘Nerede kalacagim’ diye düsünmesine gerek yok. Belediyemiz, geldigi gün onlari karsilayarak, annesi hastanede kaldigi süre boyunca kizinin annesine refakat edebilmesi için sabah hastaneye gitmesinde, aksam dönmesinde, kizinin konaklamasinda bizler yardimci olacagiz” seklinde konustu.



“2029’a kadar kentin otobüs ihtiyacini karsiladik."

272 tane yeni belediye otobüsü aldiklarina dikkat çeken Seçer, “Otobüslerimizde wi-fi, klima, USB sarj girisleri gibi her ihtiyaci karsilayan özellikler var. Türkiye’de esi benzeri yok. 2029’a kadar belediyemizin otobüs ihtiyaci yok” dedi.



“Idari yönetimimizle birlikte eskiden kalma borçlarimizi bitirdik”

Belediyenin mali kaynaklarini dogru sekilde kullandigini ifade eden Seçer, “Belediyenin bir yillik toplam geliri kadar belediyenin borcu vardi. Yaptigimiz hizmetlerle önümüz açildi, bunlari ödedik” diye konustu.

Baskan Seçer, ayni zamanda diger belediyelerin uzun vadede yaptiklari gida yardimini pandemi döneminde yalnizca 3 ayda yaptiklarini da söyledi.



İçel sahilindeki kafeleri, kentteki vatandaslarin hizmet almasi için açtiklarini belirten Seçer, “Bizim için öncelik vatandastir. Vatandaslarimiz sahile nazir yemek yiyip, kahvelerini içecek. Baska belediyeler olsa bu isletmeleri parti baskani tanidiklarinin isletmesine verirler. İçel Büyüksehir Belediyesinde böyle seyler olmaz” ifadelerini kullandi.

“Sagligimiz elverdigi müddetçe vatandaslarimiza hizmetlerimizi sürdürecegiz”

Yerel seçimlerde aday olurken İçel’i iyi yönetecegini bilerek aday oldugunu dile getiren Baskan Seçer, “Vatandaslarin dili, dini, mezhebi ve mesrebi ne olursa olsun aralarinda ayrim gözetmeden yalnizca Türkiye Cumhuriyeti kimligine sahip olmasi benim için yeterli. Deneyimli ve is dünyasindan gelen bir siyasetçiyim, iyi hizmetler yapabilecegimi bilerek aday oldum” seklinde konustu.

Oy veren ve vermeyen herkese tesekkür eden Seçer, yaklasan yerel seçimlerle ilgili, parti içinden İçel için tekrar adaylik teklifi geldigi takdirde hizmetlerini sürdürecegini ifade eden Baskan Seçer, su ifadeleri kullandi; "Benim milletim vicdanlidir, ahde vefayi bilir. Hizmet edeni karsisinda mahcup etmez. Sagligimiz elverdigi müddetçe, sartlar da uygun olursa sizlere hizmet etmeye devam edecegiz.”

“Kararlilik ve gücümüz var, planli, programli bir belediyeyiz”

Seçer daha sonra Akdeniz ilçesi Esenli Mahallesi’ne geçti. İçel Büyüksehir Belediyesinin yaptigi hizmetlerle adindan söz ettiren bir belediye oldugunu söyleyen Seçer, “Kararlilik ve gücümüz var, planli ve programli bir belediyeyiz” dedi.

MESKI’nin yatirimlarinin ardindan yol yapim çalismalarinin da devam edecegini, bozuk yollarin onariminin yapilacagini, belediyenin üreticilere saglamis oldugu tarimsal destekleri aktaran Baskan Seçer, “Köyümüzde tarimsal desteklerimizden biri olan zeytin fidani dagitimindan faydalanan üreticilerimiz var. Ayni sekilde avokado destegimizden faydalanip, üreten çiftçilerimizi de gördüm” diye konustu.

Baskan Seçer, Esenli’nin ardindan Toroslar ilçesi Çelebili Mahallesi’nde vatandaslarla bayramlasip, sohbet etti, yaklasan Kurban Bayramlarini kutladi. Seçer, vatandaslarla sohbetinde, Büyüksehir Belediyesi olarak hizmette hiçbir ayrimcilik yapmadiklarini vurguladi.

“Kirsal mahallelerdeki indirimli su tarifesi uygulamasini degerlendiriyoruz”

Kirsal mahallelerde indirimli su tarifesi uygulamasi hakkinda konusan Seçer, köylerde vatandaslarin kaynak sularina erisim saglayabilecegini, sehir merkezinde sularin ise

Tarsus’ta Berdan Havzasindan elektrik enerjisiyle geldigini, yilda 1 milyarin üzerinde para ödedigini aktardi. Seçer, “6 ay önceki bütçenin üzerine simdi yüzde 10, yüzde 20 maliyet koyup elektrik faturasi ödüyoruz. Su anda 300 milyon elektrik faturasi birikti. Bu uygulamalari koymazsak eger, su parasi çok ucuz diye vatandas bagini bahçesini sulayabilir. Içme suyu olarak kullanilacak su baska yerlerde kullanilabilir” seklinde konustu.

Bununla birlikte önümüzdeki günlerde kirsal yerleskelerde indirimli su tarifesiyle ilgili uygulamalari degerlendireceklerini de dile getirdi.

“Bizim derdimiz hizmet”

Belediye otobüsleri konusuna deginen Seçer, su bilgileri verdi; "Toplu tasimada 100 liranin 18’ini sizden aliyoruz, 82 lirasini ben ödüyorum. 500 milyon lira otobüslere destek veriyorum. Yeni otobüs verdik. Tikir tikir geliyor, buz gibi, klimasi var, yakiti tertemiz. Bunlari önemseyin. Biz elimizden geleni yapariz. Bayram boyunca tüm köyleri dolasacagim. Su sikintisi var mi, bir sikâyet var mi? Bunlara bakacagim. Ben belediye baskaniyim. Ben görevimi yaparim, oy verip vermemek vatandasin vicdanina kalmis. Biz vazifemizi tam yapariz. Bu konuda rahat olun. Bizim için oy önemli degil. Ben buraya hizmet getirirken siz bana az oy verdiniz, çok oy verdiniz diye bakmam. Ben asla ayrimcilik yapmiyorum. 806 mahallemiz var, hiçbir muhtar, ‘Bu belediye baskani hizmetlerinde ayrimcilik yapiyor’ diyemez. Bizden yana rahat olun. Bizim derdimiz hizmet. Seçime girerim girmem, aday olurum olmam ama vicdanim rahat olur.”

Musali Mahallesi’nin ardindan Toroslar ilçesi Evrenli Mahallesi’nde vatandaslar bayramlasan Seçer, mahalle halki ile sohbet etti, talepleri dinledi.
Kaynak: İHA