Mudanyali Kahraman Sükrü Çavus Törenle Anildi

Mudanya’nin Ingilizler tarafindan isgali sirasinda 25 Haziran 1920 tarihinde bagimsizliga giden yolu açan Kahraman Sükrü Çavus ve silah arkadaslari, sehit edilislerinin 103. yilinda Iskele Meydani Sehitlik önünde düzenlenen törenle anildi.

Mudanyali Kahraman Sükrü Çavus Törenle Anildi
Mudanyali Kahraman Sükrü Çavus ve silah arkadaslari, sehit edilislerinin 103. yilinda Iskele Meydani Sehitlik önünde Mudanya Belediyesi tarafindan düzenlenen törenle anildi.Törene Mudanya Kaymakami Ayhan Terzi, Mudanya Belediye Baskani Hayri Türkyilmaz’in yani sira siyasi parti ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaslar katildi.

Mudanya Ilçe Bandosu esliginde saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende konusan Mudanya Belediye Baskani Hayri Türkyilmaz, 103 yil önce emperyalist güçlerin Mudanya’yi isgali sirasinda Mudanyali gençlerin gözünü kirpmadan canlarini verdigini dile getirdi.

Her bir yurttasin Çanakkale ve Anitkabir’i gezmesi ve görmesi gerektigini ifade eden Türkyilmaz, “Bu topraklar nasil vatan olmus oralari gezerek görmemiz gerekiyor. Bizlerde geçmisimizi asla unutmayacagiz. Atamiza ve sehitlerimize olan minnet ve sükran duygularimizi her zaman dile getirecegiz. Bizlerde onlar gibi bu vatan için canimizi seve seve feda etmeye haziriz” diye konustu.

Konusmalarin ardindan katilimcilar Sükrü Çavus heykeline karanfil birakti. Anma töreni çerçevesinde ögle namazinda Mudanya Belediyesi tarafindan sehitlerin ruhuna mevlid okutularak, lokma ikrami gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA