Kurban Bayrami Sakatata Yaradi

Adana’da Kurban Bayrami öncesinde sakatat fiyatlarina zam yapilmayacagi, bir süre boyunca da vatandaslarin sakatat sikintisi çekmeyecegi belirtildi.

Kurban Bayrami Sakatata Yaradi
Tüm ülkedeki mezbahalarda hayvan kesimi sonucunda elde edilen basta sirdan olmak üzere çogu sakatat Adana’ya gönderiliyor. Kurban Bayrami nedeniyle küçükbas hayvan kesiminin artmasiyla birlikte paralel olarak ciger ve böbrek gibi sakatat fiyatlarina da zam yapilmadi.

“Bolluk yasanacak”

Adana Kasaplar Odasi Baskan Yardimcisi Zafer Oguz, Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulundu. Oguz, sakatat fiyatlarinda herhangi bir artisi öngörmediklerini belirterek, “Bu sene fazla koyun gelmez ve sakatat fiyatlarinin o nedenle artacagini düsünüyorduk. Ancak yeterince koyun geldi ve fiyatlar da gayet iyi. Sakatat bollugu yasanacak. En azindan insanlar bu dönem içerisinde bol bol sakatat tüketecek. Insanlar bolluk varken de bol bol sakatat tüketmeli. Sakatati yapmak zor degil. Fiyatlar uygun olacak. Bir sirdanin pismemis hali su anda 35 lira ve daha yükselecegini düsünmüyorum. Bolluk yasanacak” ifadelerini kullandi.

Öte yandan Zafer Oguz, sakatat depolarinda yeterince sakatat oldugunu, esnaflarin da buna göre hazirlik yaptigini söyledi.



“2-3 ay sonra her sey tam rutine biner”

Kentte uzun yillardir sirdancilik yapan esnaf Cumali Batur ise fiyatlarda bayram öncesi artisin meydana geldigini, bayram sonrasi ise ilk etapta bir artis beklemediklerini belirtti.

Batur, “Her sene biz sirdancilar Kurban Bayrami öncesi sikinti yasiyoruz. Çünkü vatandaslar koyun kesecekleri için sakatat talep etmiyorlar. Bu nedenle de bayram öncesi fiyatlarda bir artis oldu. Kurbandan 2-3 ay sonra her sey eski haline gelir ve fiyatlar da rutine biner” dedi.



“Yurt disindan gelen ürünler, piyasayi rahatlatiyor”

Türkiye’de son yillarda sakatat tüketiminin asiri artis gösterdigini aktaran Batur, “Türkiye’de artik asiri derecede sakatat tüketiliyor. Yurt disindan da Türkiye’ye sirdan gelmesi piyasayi biraz rahatlatiyor. Su anda pismis sirdan 40 liraya satiliyor. Eger yurt disindan sirdan gelmemis olsa fiyatlar 100 lirayi bulurdu” seklinde konustu.

Kaynak: İHA