Kirikhanli Depremzedeler Tuzla Belediyesi Konteyner Kentleri'nde Çalismaya Basladi

Tuzla Belediyesi, Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardindan bölgede sürekli olarak temel belediyecilik hizmetlerine ve yaralari sarma çalismalarina devam ediyor. Ayrica Kirikhan’da kurulan 3 konteyner kentte yasayan 250 ailenin tüm ihtiyaçlari karsilaniyor. Konteyner kentlerde, Tuzla Belediyesi ve ISKUR is birligiyle, depremzedelere is imkani saglaniyor. Kirikhanli depremzedeler, Tuzla Belediyesi Konteyner Kentleri’nde çalisip, kendileri gibi depremzedelere umut oluyorlar.

Kirikhanli Depremzedeler Tuzla Belediyesi Konteyner Kentleri'nde Çalismaya Basladi
Tuzla Belediyesi ve ISKUR is birliginde Kirikhan’da bulunan ve çalismak isteyen depremzedeler, Tuzla Belediyesi Konteyner Kentleri’nde çalismaya basladi.

Kendileri gibi depremzede olan ailelere Tuzla Belediyesi tarafindan Istanbul’dan gönderilen gida, su gibi temel malzemelerin dagitilmasi ve koordine edilmesi konusunda görev yapiyor. Ayrica Tuzla Belediyesi’nin çok amaçli çadirindan düzenlenen etkinliklerde de koordinasyon görevini yürütüyor. Kirikhanli depremzedeler Tuzla Belediyesi Konteyner Kentleri’nde hem çalisiyor hem de kendileri gibi depremzede ailelere umut oluyor.

"Bizim için bu bir sans"

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici’ya istihdam konusunda verdigi desteklerden dolayi tesekkür eden depremzede genç, ”Ben burada çalisiyorum. Burada insanlara hizmet ediyoruz, su dagitiyoruz, yemek dagitiyoruz. Biz de yardimci oluyoruz. Buraliyim. Burada bulunan herkes bize tesekkür ediyor. Burada onlarla birlikte oluyoruz. Burada is imkani zaten zordu. Depremden sonra daha da zor oldu. Bizim için bu bir sans bence. Burada bulunan ailelerin derslerine ortak oluyoruz. Yasadiklari zorluklari da görmüs oluyoruz. Hem devlet olarak hem de Tuzla Belediyesi olarak yardimci oluyorlar ve elinden gelen her seyi yapiyorlar” dedi.



“Yeniden bize is imkani verdiler”

Tuzla Belediyesi Konteyner Kent’te görev yapan diger bir depremzede Vedat Ipek, ”Buraliyim. Eski bir askerim. Buradan Sadi Yazici’ya selamlar gönderiyorum. Kendisi bizi bu ise tesvik etti ve belediyesine aldi. Burasi bir mahalle oldu. Herkes birbirini biliyor. Sohbet ediyorlar. Kardes gibi geçinip gidiyoruz. Sanki bir apartmanda yasiyoruz. Bize bu hissi yasattilar. Allah razi olsun hepsinden. Biz depremzedeyiz. Evlerimizi kaybettik. Hiçbir seyimiz yoktu. Yeniden bize is imkani verdiler. Ailelerimize ekmek götürme sansimiz oldu. Allah razi olsun. Çocuklarimiz mutlu. Biz de mutluyuz” dedi.

Kaynak: İHA